Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

18-06-2014

Tiešraide no „Gaudeamus” atklāšanas 27. jūnija vakarā pie Daugavpils Marka Rotko mākslas centra


7. Baltijas valstu dziesmu un deju svētku „Gaudeamus” atklāšana notiks 27. jūnija vēlā vakarā. Jau 22.00 visi 5000 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas  ar svinīgu  lāpu gājienu svētku tērpos cauri pilsētai dosies uz Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, pie kura 23.00 sāksies atklāšanas koncerts - ANIMO FERVENTI (AR DEDZĪGU GARU), kura norisei varēs sekot līdzi arī visi Latvijas televīzijas skatītāji.

Emocionālo atklāšanas ceremoniju visu trīs Baltijas valstu valodās, kā arī angļu valodā vadīs trīs Daugavpils teātra aktieri Kristīne Veinšteina, Māris Korsietis un Egils Viļumovs.

Svētki tiks atklāti ar simbolisku lāpu aizdegšanu, triju Baltijas valstu amatperonu, svētku visrsvadītāju un rektoru vadībā. Dalībnieki izpildīs arī savu valstu himnas, kā arī studentu himnu „Gaudeamus Igitur” .

Un tad sāksies arī daudzveidīgā atklāšanas svētku muzikālā programma, kuru atskaņos apvienotais pūtēju orķestris Māra Martinsona vadībā. Pūtēji atskaņos dažādu laiku un stilu mūziku. Tauru skaņās simboliskā veidā savienosies pagātne un tagadne: 19.gs un 20.gs. militārā gaisotne ar tagadnes jauniešu brīvo, atraisīto un enerģētiski piepildīto atmosfēru.

300 pūtēju izpildījumā dzirdēsiet ne tikai Georga Fridriha Hendeļa „ Karalisko uguņošanas mūziku” , Hana Zimmera „Spirit Stallion of the Cimmaron”, Džeremila Klarka „ The Royal Duke”, Oskara Stroka  „ Melnas acis”,  bet arī katras valsts apvienotā pūtēju orķestru sniegumu.

Svētku galvenais mākslinieciskais vadītājs, Latvijas Kultūras akadēmijas profesors Jānis Siliņš, režisors – Juris Jonelis.

Tiekamies 17. Baltijas valstu dziesmu un deju svētku atklāšanas koncertā ANIMO FERVENTI (AR DEDZĪGU GARU), 27.jūnijā 23.00 Daugavpilī, Marka Rotko centrā vai tiešraidē LTV!

 

Avots: www.ltv1.lv




Atpakaļ