Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

12-06-2014

Daugavpils „Ļanok” līksmi dancoja festivālā „Braslavkije zarnici”


 

No 30.maija līdz 1.jūnijam Baltkrievijas pierobežas pilsētā Braslavā norisinājās starptautiskais tradicionālās kultūras festivāls „Braslavskije zarnici-2014”. Baltkrievijas vecākajā kultūras forumā piedalījās Daugavpils Baltkrievu kultūras centra deju kolektīvs „Ļanok”.

Starptautiskais tradicionālās kultūras festivāls „Braslavskije zarnici-2014” norisinājās jau 47.reizi. Uz Braslavu ieradās deju un vokālie kolektīvi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Serbijas, Krievijas un Ķīnas. Savas darbības gados festivāls sasniedza augstu māksliniecisku līmeni, tas attīstās un kļūst arvien daudzveidīgāks satura ziņā un dinamiskāks formas ziņā.

Kultūras nama zāle noslēguma koncertā nespēja uzņemt visus interesentus – tik daudz skatītāju sanāca, lai noskatītos vietējo un ārzemju mākslinieku sniegumu. Katrs kolektīvs uzstājās tautastērpos, un divarpus stundu garā koncerta laikā uz skatuves nomainījās vesels kultūru, ritmu un melodiju kaleidoskops.

Baltkrievu deju ansamblis „Ļanok” no Daugavpils piedāvāja skatītāju uzmanībai divas stilizētas dejas: „Buļbačku” (baltkrievu tautas dziesmu ansambļa „Kupalinka” muzikālajā pavadījumā) un „Kadriļu”.

Starptautiskā festivāla „Braslavskije zarnici” dalībnieka diplomu un grozu ar Braslavas ražotāju sarūpēto cienastu dāvanā saņēma katrs kolektīvs.

 

 

Žanna Romanovska,

Baltkrievu kultūras centra vadītāja

t. 654 24695, 20374840,

cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu iela 92,

Kultūras pils, BKC-3.stāvs, 305.-306.kab.

 




Atpakaļ