Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

15-05-2014

27. līdz 29. jūnijam Daugavpilī notiks 17. Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētki „Gaudeamus”


Vasaras lielais studentu notikums  tiek veidots kā festivāls,  kurā tradicionālie koru un deju  koncerti būs papildināti ar atsevišķiem notikumiem, kuros piedalīsies studenti  ar dažādām izpausmes formām. „Gaudeamus” - jaunības svētku -  programmas repertuārs  izstaros jaunības degsmi, mīlestību un  radošo enerģiju. Daugavpils Universitāte kopā ar svētku organizatoriem turpina gatavoties šiem grandiozajiem studentu svētkiem. Apzinātas visas iespējas dalībnieku izmitināšanai, saskaņoti sarīkojumu plāni un iegādāts pasākumiem nepieciešamais inventārs. 

17. Baltijas valstu dziesmu un deju svētki tiks atklāti 27. jūnija vakarā ar pūtēju orķestru koncertu Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, bet dienas pirmajā pusē centrā pirmo reizi festivāla vēsturē tiks atklāta Baltijas valstu mākslas augstskolu rektoru darbu izstāde.

Festivāla ietvaros pirmo reizi notiks arī simfoniskās mūzikas koncerts, kurā kā solisti uzstāsies visu svētku dalībvalstu mūzikas augstskolu rektori. Pēc simfoniskā koncerta notiks „Gaudeamus”  lāpu iedegšana un visu dalībnieku lāpu gājiens, kas sāksies pie Daugavpils Universitātes un noslēgsies pie M. Rotko mākslas centra, kur notiks “Gaudeamus” svētku atklāšana, pūtēju orķestru koncerts, bet vēlāk pilsētā norisināsies „Studentu nakts”,  kur dažādās Daugavpils vietās – ielās, pagalmos, kultūras ēkās – studenti saviem kolēģiem un viesiem rādīs deju performances un izrādes. Būs iespēja redzēt arī Latvijas un kaimiņvalstu kinomākslas studentu veikumu.

28. jūnijā ikviens būs aicināts pie Daugavpils Universitātes, lai baudītu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas koncertprogrammas. Savukārt vakarā Daugavpils Olimpiskajā centrā visus priecēs Tautas deju lielkoncerts.

Kā atzīmē svētku organizētāji, turpinot tradīciju, noslēdzošajam koncertam tika radīts jauns skaņdarbs, šoreiz tas ir komponista Ērika Ešenvalda un dzejnieka Jāņa Petera kopdarbs – dziesma „Tava ir jaunība mana”, kas izskanēs festivāla pēdējā dienā, 29. jūnijā Stropu estrādē.

Aktuālākā svētku norises informācija - www.facebook.com/Gaudeamus2014

 

Informāciju sagatavoja:
Zane Ločmele
Sabiedrisko attiecību menedžere
Daugavpils Universitātes Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļa

zane.locmele@du.lv

 




Atpakaļ