Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

09-05-2014

Baltkrievu māja ielūdz uz tikšanās ar dzejnieku Staņislavu Volodjko


2014.gada 15.maijā plkst. 18.00 Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā notiks radošais vakars “Pamjati celebnaja trava” – radoša tikšanās ar dzejnieku Staņislavu Volodjko.

Staņislavs Volodjko ir dzimis 1956.gadā ciematā Podoljci, Ostrovecka rajonā, Grodno apgabalā. Viņš ir neklātiene pabeidzis Baltkrievu valsts universitātes filoloģijas fakultāti.

Ar dzeju S.Volodjko ir aizrāvies vēl skolas gados. Viņa dzejoļi ir publicēta krājumā “Stjažina”. Vēlāk ir nākuši klajā viņā dzejoļu grāmatas “U vačah ajčini”, “Pamjaci gajučaja trava”, Obraščenie k serdcu”, kā arī dzejoļu, pasaku un stāstu grāmatas bērniem “Kalihanki i paceški dlja Antoški i Aleški”, “Kali laska, kazka!”, “Čudesnij kotik”, “Socvetija rifm”, “Sokrovišča”.

Uz S.Volodjko dzejām ir uzrakstītās daudzas Latvijas un Baltkrievijas komponistu dziesmas. Ir publicēts dziesmu disk uz viņā dzejoļu pamata “Verju v svoju zvezdu”, kā arī krājums “Pesni i romansi”.     

S.Volodjko ir Baltkrievijas dzejnieku savienības biedrs. Viņš ir apbalvots ar Baltkrievu Republikas krūts zīmi “Par ieguldījumu Baltkrievijas kultūras attīstībā”.

S.Volodjko ir baltkrievu kultūr-izglītības sabiedrības “Uzdim” biedrs, baltkrievu-latviešu sakaru attīstības veicināšanas sabiedrības līdz dibinātājs.

Dzejnieka Staņislava Volodjko radošais vakars notiek maija Baltkrievijas kultūras dienu Daugavpilī ietvaros.

Zhanna Belyavskaya,

Baltkrievu kultūras centra metodiķe,

tālr. 654 24695, 28454511,

cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu iela 92,

Kultūras pils, BKC – 3.stāvs, 305-306.kab.




Atpakaļ