Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

07-05-2014

Mātes dienas akcija


Tuvojoties Mātes dienai, aicinām stipirināt ģimeniskuma saites un gūt prieku no kopā pavadītā laika, apmeklējot Daugavpils teātra izrādes - krievu klasiku oriģinālvalodā - A.Čehova komēdiju "Kaija. Under construction " un sirsnīgu iestudējumu, stāstu "par mums pašiem" - "Savējie".

 

Mātes dienas ietvaros, iegādājoties vienu biļeti uz 8. un 9.maija izrādēm, otru - saņem dāvanā!

 

8.maijs 18.30 - KAIJA.Under construction (Komēdija 4 cēlienos ar 1 starpbrīdi, 12+, rež.  Oļegs Šapošņikovs un Georgijs Surkovs).

„Kaijas” sižetu var uzskatīt gan kā traģisku, gan kā melodramatisku. Uz to mudina gan lugas notikumi, gan cilvēciskās „dvēseles ciešanas” mietpilsoņa  skatījumā. Taču autors nepārprotami norāda, ka ir radījis komēdiju.

Izrādē dažas no lomām vienā vakarā spēlē divi aktieri, dodot publikai iespēju vērtēt to, kā traktējas tēli atkarībā no aktieru personības.  Lai gan iestudējums  pirmizrādi  piedzīvoja šī gada janvārī, tomēr eksperiments, kas ir saistīts ar „Kaijas” iestudēšanu, nav beidzies.

Pēc režisoru ieceres izrādes darbība ir pārcelta uz Latgali pie kāda ezera, netālu no Daugavpils, notikumiem risinoties 1913. gadā.

 

9.maijs 18.30 - SAVĒJIE (Aktuāla komēdija, vai viss kā pie mums, 10+, rež.           H. Petrockis).

Lugas darbība risinās kādā lauku ciematā, ar tam raksturīgo ikdienas ritējumu, ar savām būšanām un nebūšanām. Kas ir tas, ko šīs ģimenes gaida, pēc kā ilgojās? Vai nesot rūpi par ikdienas darbiem nepazūd tiekšanās uz sapņu un ilgu piepildījumu?... Bet ne jau par sāpīgām tēmām tiks stāstīts, izrāde ir par stabilām vērtībām un cilvēkiem mums līdzās, kuru ikdienas ritējums tiek vīts caur vieglu humoru un dziesmām.

 

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv

 




Atpakaļ