Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

16-04-2014

Baltkrievu nams aicina uz tikšanos ar dzejnieku Zenonu Buriju


17.aprīlī plkst.18.00 Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā notiks dzejnieka un žurnālista Zenona Burija radošais vakars „Savākšu esības pušķi” („Соберу букетик бытия”).

 

Zenons Burijs, baltkrievs, dzimis 1938.gadā Braslavas apgabalā. Pēc kara dzejnieka mamma, strādādama kolhozā, viena pati audzinājusi četrus bērnus. Vecākais no viņiem, Zenons, auga strādādams, pastāvīgās rūpēs par maizes  klaipa sagādāšanu, par jaunāko brāli un māsām. Un tas izveidoja uz citu sāpēm atsaucīgo dzejnieka dvēseli, dzejnieku ar zemnieka dvēseli.

 

Zenons absolvēja ar sarkano diplomu Tulas valsts pedagoģiskā inzstitūta filoloģisko fakultāti. Kā literāts Z.Burijs bija labi pazīstams vēl Tulas un citos Krievijas reģionos, kur viņa dzeju publicēja avīzēs un dzejas krājumos.

 

Nu jau 40 gadus Zenons Burijs dzīvo un raksta Daugavpilī. Ir strādājis par žurnālistu, daudzus gadus bija pilsētas avīzes „Krasnoje znamja” redaktora vietnieks un rūpnīcas avīzes „Lokomotīve” galvenais redaktors, rediģē literāro lappusi avīzē „Million”, viņa darbi bieži tiek publicēti presē un almanahos.

 

Zenons Burijs ir Krevijas Rakstnieku savienības biedrs, Latvijas krievu rakstnieku organizācijas biedrs, „Latvijas krievu rakstnieku organizācijas” Latgales filiāles vadītājs.

 

Klajā nāca Zenona Burija dzejas krājumi „Abpusējas jutas” («Взаимность»), „Uguns logā” («Огонь в окне»), „Es uz zemes” («Я на земле»), „Neraudi, dvēsele...” («Не плачь, душа…»), „Kardiogramma” («Кардиограмма») u.c. Dzejnieks ir Latvijas rakstnieku savienības prēmijas laureāts (1988.g.).

 

Z.Burija dzejas darbu tematika ir daudzveidīga – mīlestība pret dzimto zemi, dabu, vienkārša cilvēka dzīvi, sociālā, filozofiskā un mīlas lirika.

 

Z.Burija radošais vakars notiek Daugavpils Baltkrievu kultūras centra 15 gadu jubilejas svinību ietvaros.

 

 

Žanna Romanovska,

Baltkrievu kultūras centra vadītāja,

t. 654 24695, 20374840,

cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu iela 92

Kultūras pils, BKC – 3.stāvs, kab.Nr.305-306

 




Atpakaļ