Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

19-03-2014

Radošā tikšanās ar dzejnieku Jevgēniju Golubevu „Ceļu svītrojumi”


Ceturtdien, 20.martā plkst.18.00 Baltkrievu kultūras centrā notiks tikšanās ar dzejnieku Jevgēniju Golubevu „Ceļu svītrojumi”(«Прочерки дорог»).

Jevgēnija Golubeva vārds ir plaši pazīstams visā Latvijā – viņš ir Krievijas Rakstnieku savienības, Rakstnieku un publicistu starptautiskās asociācijas biedrs, Daugavpils radošās inteliģences asociācijas „DINA–ART” vadītājs, vēsturnieks un novadpētnieks, dzejnieks, četru dzejas krājumu un trīs bērnu grāmatu autors, avīzes „Dinaburg” literārās lappuses, kā arī vairāku citu autoru dzejas krājumu redaktors un sastādītājs. Viņa darbi tiek publicēti Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas un Bulgārijas avīzēs un žurnālos. Jevgēnija Golubeva autordarbi ir tulkoti baltkrievu, vācu, bulgāru, latviešu un latgaliešu valodā. Viņa dzejas izlases ir iekļautas tādos dzejas krājumos kā

«Провинциальный альманах. Хронос», «Светоч», «Академия поэзии», «Русская поэзия Латгалии», «Резекненский поэтический вестник 2007-2010», «Планета поэтов», «Письмена», «Знаки» u.c. Žurnālā „Kapital region” tiek publicēti J.Golubeva historiogrāfiskie materiāli par lielākajām Latgales dižciltīgajām dzimtām. Dzejoļi bērniem regulāri tiek publicēti žurnālā „Privetik!”.

2012.gadā apbalvots ar piemiņas medaļu  «A.S.Gribojedovs 1795-1829».

Kā atzīst pats Jevgenijs Golubevs, kā dzejnieks viņš realizējās tieši Baltkrievijā. Jauns oficieris dienēja Baranovičos, un šīs pilsētas literārajā apvienībā viņš piedzima kā dzejnieks. J.Golubeva dzeja tika publicēta baltkrievu žurnālos «Неман», «Вяселка», «Мастацтва i лiтаратура», tā ir iekļauta krājumos

 «А водар Радзiмы ўсё клiча i клiча», «Дзвiна», dzeja ir tulkota baltkrievu valodā. Jevgēnijs Golubevs vairākus gadus ir kultūrizglītojošās biedrības «Уздым» biedrs.

Radošā tikšanās ar dzejnieku Jevgēniju Golubevu „Ceļu svītrojumi” («Прочерки дорог») notiks 20.martā plkst.18.00 Baltkrievu kultūras centrā (Daugavpilī, Smilšu ielā 92, Kultūras pilī, 3.stāvā, 305.kabinetā).

 

Papildus informācija:

Žanna Romanovska,

Baltkrievu kultūras centra vadītāja,

Tālr. 654 24695, 20374840,

cbk@inbox.lv




Atpakaļ