Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

17-03-2014

Aleksandra Puškina pasakām veltīts pasākums Latgales Centrālajā bibliotēkā


Š.g. 14. martā Latgales Centrālajā bibliotēkā notika literārs pasākums „Puškina pasakas”, kas tika organizēts sadarbībā ar mūzikas skolotāju Elvīru Bestuginu.

Pasākums guva lielu atsaucību, pulcējot vairāk nekā septiņdesmit skolēnu no Daugavpils 13., 15. vidusskolas, Centra vidusskolas un Krievu vidusskolas – liceja.

Pasākumu vadīja aktrise, radiožurnāliste un Latvijas Puškina biedrības pārstāve Svetlana Vidjakina. Viņa novatoriski un artistiski pastāstīja skolēniem interesantākus A.Puškina biogrāfijas faktus, lasīja pasaku fragmentus, izmatojot pēc rakstnieka pasaku motīviem veidotus zīmējumus, no sāls mīklas veidotas statuetes un gleznas. Ar Puškina pasaku palīdzību bērniem tika pasniegta mīlestības, taisnības un labsirdības stunda.

Pasākumā piedalījās arī Daugavpils bērnu un jauniešu centra „Jaunība” audzēkņi, inscenējot A.Puškina pasakas „Pasaka par caru Saltanu” fragmentu. Daudzi pasākuma dalībnieki skaitīja A.Puškina dzejoļus. Pasākuma noslēgumā visi pasākuma dalībnieki saņēma atklātnītes un kalendārus.

 

Informāciju sagatavoja:

LCB abonementa nodaļas vadītāja

Z.Antonova

tālr.: 65426065

e-pasts: zinaida.antonova@lcb.lv




Atpakaļ