Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

14-03-2014

Atbalstīta Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja dalība projektā


Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas Pārrobežu sadarbības programmas 2007-2013 projekta LLB-2-208 „Museum Gateway” (Muzeju vārti) īstenošanas: 2013.gada 27.februāris - 2014.gada 31. decembris. Projekta vadošajam partnerim - Latgales plānošanas reģionam ir trīs sadarbības partneri katrā valstī : Latgales reģiona attīstības aģentūra (Latvija), Polockas pilsētas izpildkomiteja (Baltkrievija), Utenas novadpētniecības muzejs (Lietuva). Projekta kopējais budžets - 1 428 494,77 EUR

Projekta virsmērķis: veicināt pārrobežu sadarbību, lai palielinātu Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas muzeju aktivitātes, attīstot muzeju pakalpojumus kā tūrisma produktu, tādējādi sekmējot teritoriju sociālo un ekonomisko attīstību.

Projekta specifiskais mērķis: uzlabot muzeju personāla kompetenci, izstrādāt kopēju muzeju tūrisma produktu, uzlabot pamata infrastruktūru un muzeju ekspozīcijas, kā arī attīstīt un ieviest mārketinga aktivitātes. 

Projektā piedalās 19 muzeji no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas. 

2014.gada 13.martā Daugavpils pilsētas domes sēdē Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejam tika piešķirts līdzfinansējums 7975 EUR dalībai projektā LLB-2-208 „Museum Gateway” (Muzeju vārti). Šajā projektā Daugavpils muzejs savai modernizācijai nepieciešamo aprīkojumu saņems par 53 168,35 EUR. Starp 16 Latgales muzejiem tā ir otrā lielākā summa, kas tiks izmantota pašvaldības muzeja attīstībai. Jaunu ekspozīciju elementu un moderna aprīkojuma  iegāde sekmēs Daugavpils muzeja infrastruktūras un ekspozīciju uzlabošanu, mainīs muzeja vizuālo tēlu, paplašinās muzeja ekspozīciju pieejamību dažādām apmeklētāju grupām, dos iespēju mūsdienīgi novadīt interaktīvās aktivitātes apmeklētājiem, kā arī tiks uzlaboti muzeja speciālistu darba apstākļi un krājuma glabāšanas iespējas. Trīs muzeja speciālisti jau piedalās muzeja personāla apmācības programmās un pieredzes apmaiņas braucienos pa Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas muzejiem, kas būtiski ceļ muzeja speciālistu kapacitāti un paplašina viņu profesionālo kompetenci. Muzeja darbinieki būs iesaistīti kopējās projekta aktivitātēs : informatīvo materiālu izstrādē, kopīgu pasākumu organizēšanā un mārketinga plāna izstrādē.




Atpakaļ