Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

26-02-2014

Jauna gleznu izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā


2014. gada 5. martā plkst. 15.00 Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā notiks mākslinieces Ināras Petrusevičas darbu izstādes „Brīnumpasakas” atklāšana.

Māksliniece dzimusi 1969. gada 17. novembrī Daugavpilī. Absolvējusi Daugavpils mākslas skolu, Latvijas Mākslas akadēmijas sagatavošanas kursus, Mākslas un dizaina koledžu Londonā. Pašlaik māksliniece dzīvo un strādā Daugavpilī. Aktīvi darbojas Daugavpils mākslinieku apvienībā, piedalās pašmāju un starptautiskajos mākslas plenēros.

Ināra Petruseviča mākslas izstādēs piedalās kopš 1986.gada, eksponējot savus darbus ne tikai Latvijā –Daugavpilī, Rēzeknē, Rīgā, Jēkabpilī, bet arī ārpus valsts robežām – Dānijā, Zviedrijā, Francijā, Vācijā, Baltkrievijā, Krievijā un Lietuvā. Latgales Centrālajā bibliotēkā mākslinieces darbi būs apskatāmi pirmo reizi.

Māksliniece izmanto dažādas glezniecības tehnikas: guašu, tušu, akvareli, akrilu un eļļas krāsas. Ināras Petrusevičas darbos ir jūtama cilvēka dvēseles improvizācija, tieksme pēc harmonijas un skaistuma. Viņas darbi ir ļoti ekspresīvi un liriski; katrā gleznā manāms dzīvesprieks, humors, skaistums un mentalitātes nokrāsa. Savos radošajos darbos māksliniece atklāj savas izjūtas un pasaules uztveri.

Izstāde būs apskatāma līdz 27. martam. 

Būsiet laipni gaidīti Latgales Centrālajā bibliotēkā!

  

Informāciju sagatavoja:

LCB sabiedrisko attiecību speciāliste

Tatjana Hodokova

tālr.: 65476344

e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ