Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

11-12-2013

Baltkrievu dzejniece A.Sazankova prezentēja jauno grāmatu


„Березка на ветру” – šāds ir baltkrievu dzejnieces Anastasijas Sazankovas jaunā dzejoļu krājuma nosaukums. Grāmatas prezentācija notika 10.decembra vakarā Baltkrievu kultūras centrā.

 

Atklājot poētisko vakaru, Baltkrievu kultūras centra vadītāja Žanna Romanovska uzsvēra, ka Daugavpilij ir ļoti paveicies, kad teju pirms 40 gadiem uz pilsētu atbrauca strādāt daktere Anastasija Sazankova, kura bija atsaukusies uz „Medicīnas avīzes” aicinājumu. Būdama cītīga ārste, viņa ir palīdzējusi tūkstošiem pacientu un turpina palīdzēt, lasot lekcijas par ārstniecības augiem. Pēc došanās pelnītā atpūtā, A.Sazankova atklāja sevī jaunos talantus, viņa raksta pozitīvās gleznas un aizkustinošu dzeju.

 

„Березка на ветру” ir sestais A.Sazankovas dzejoļu krājums. Līdz šim klajā nāca „Родина” (2003.gads, baltkrievu valodā), „Сведка” (2005.), „Осень в декабре” (2009.), „Перекресток” (2010.), „Пой со мной” (2012.). Anastasija Sazankova ir noilustrējusi grāmatu ar saviem zīmējumiem. Krājumu „Березка на ветру” rediģēja filoloģijas maģistre Tatjana Bučele, korektore – Svetlana Mekša, tehniskā redaktore – Valentīna Tarvida, aplaušana – Irīna Ciba.

 

Apsveikt Anastasiju Sazankovu šajā zīmīgajā notikumā ieradās spalvas brāļi un māsas – dzejnieki Faina Osina, Pāvels Makalenkins, Staņislavs Volodjko, Ludmila Viļuma, Jevtihijs Konopļovs, Anatolijs Harins, Anatolijs Vretoss, kā arī Latgales brīvmākslinieku asociācijas priekšsēdētāja Marija Safronova. Skanēja autorei veltītā dzeja un labā vēlējumi. Vakaru lieliskā baltkrievu valodā vadīja Jevģēnija Guļajeva.

 

Literārais vakars Baltkrievu kultūras centrā aizritēja trio „Sudraba ābele” un baltkrievu tautasdziesmu ansambļa „Купалинка” (māksl.vad.Vjačeslavs Petrovs) izpildīto lirisko dziesmu pavadījumā.

 

Bet 19.decembrī Baltkrievu kultūras centrs aicina daugavpiliešus uz dzejas vakaru „Baltkrievu dzejnieki par Ziemassvētkiem”. Ikviens interesents varēs nolasīt iecienītāko dzejoli no baltkrievu autoru sacerējumiem. Sākums plkst.18.00.

 

2013.g. 11.decembrī

 

Papildus informācija:

Žanna Romanovska,

BKC direktore
tālr.654 24695

 




Atpakaļ