Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

20-11-2013

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā no 2013. gada 16. novembra skatāmas piecas jaunas izstādes


Projektu ekspozīciju sektorā (C) no 2013. gada 16. novembra līdz 2014. gada 18. janvārim Salvadora Dali  darbu izstāde "SIRREĀLĀ MATERIALIZĀCIJA". Tieši šī izstāde izsauc vislielāko interesi.

Tā ir grafika un keramika no privātajām kolekcijām. Daudziem rodas jautājums, kā šī unikālā iespēja ir pabraukusi garām Rīgai. Firmas „Sals Amiencom” pārstāvis Vasili Kessauri skaidroja, ka šis projekts vērsts tieši uz to, lai šedevrus redzētu arī nelielu pilsētu iedzīvotāji. Bez tam, Rotko centrs ir ideāla vieta šādai izstādei.

Projektu ekspozīciju sektorā (C) no 2013. gada 16. novembra līdz 2014. gada 20. janvārim Eduarda Pustovoitova izstāde „SAPŅI.TURPINĀJUMS”.

Šis mākslinieks ir izpelnījies starptautisku slavu, bet dzimtenē nav tik pazīstams. Viņa darbi ir ārkārtīgi gaiši, ar gaismu piepildīti. Rodas iespaids, ka darbi tiek izgaismoti mākslīgi. Eduardu Pustovoitovu dēvē par Dalī sekotāju glezniecībā. Mākslinieks arī pats nenoliedz, ka ar mākslu nopietni sācis nodarboties tieši pēc Dalī izstādes apmeklēšanas Amsterdamā.

Laikmetīgās mākslas sektorā (B) no 2013.gada 16. novembra  līdz 2014. gada 20. janvārim Jura  Utāna  izstāde "FLAI - ĻETALKA - FLY".

Viens no spilgtākajiem un ekstravagantākajiem latviešu laikmetīgās glezniecības pārstāvjiem, kurš savā radošajā darbā pēta visiem nozīmīgas tēmas, uzsvaru liekot uz agresīvajiem sižetiem un biedējošiem tipāžiem.

B sektora Intro zālē no 2013. gada 16. novembra  līdz 2013. gada 16. decembrim Pjotra Hudobčonoka izstāde  "DAUGAVPILS 20. GS. SĀKUMĀ".

Pazīstams daugavpilietis, brīvmākslinieks, kuram raksturīgs īpatnējs stils – viņa darbi ir spilgta un krāsaina tēlniecības un glezniecības sintēze, viņu saista emociju un cilvēciskuma attēlošana.

B sektorā no 2013. gada 16. novembra līdz 2014. gada 20. janvārim tekstila un šķiedru mākslas miniatūru izstāde „DZIESMA DAUGAVAI”.

Dziesma Daugavai – Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas 95. gadadienai veltītais projekts, tekstilmākslas miniatūru izstāde, kurā piedalās vairāk nekā 30 latviešu mākslinieku, katrs no kuriem radījis darbus iedvesmojoties un veltot tos latviešu likteņupei Daugavai.

 

Sekojiet līdzi:

www.rotkocentrs.lv   

https://www.facebook.com/DaugavpilsMarkRothkoArtCentre  

https://twitter.com/rotkocentre 




Atpakaļ