Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

07-06-2011

Daugavpils vācu biedrības "Erfolg" muzikālais ansamblis "Lorelei" piedalījās vācu dziesmas XVII starptautiskajā festivālā, kurš notika Lietuvā


2011.gada 29.maijā  Lietuvas pilsētā Šilute (vācu v.-  Heydekrug), lai atzīmētu pilsētas 500 gadu jubileju notika vācu dziesmas XVII Starptautiskais festivāls un vācu biedrībasas "Heide" 20 gadu jubilejas svinības.

Šilute ir neliela Lietuvas pilsēta, kas atrodas valsts rietumu daļā un kas vēsturiski ir piederējusi Austrumprūsijai. Pilsētas "vācu" izcelsmi apliecina tās arhitektūra: pildrežģu mājas, jūgendstils, gotikas un neogotu ēkas. Šodien, tas ir neliela, parasta vācu mazpilsēta, kuras iedzīvotāju skaits ir, aptuveni, 24 tūkstoši cilvēku. Dažreiz Šilute sauc par " ziedu pilsētu ", jo te audzē ļoti daudz skaistu tulpju sugu.

Šīs pilsētas svētku dienas bija īpaši skaisti, jo  iedzīvotāji svinēja pilsētas 500 gadu jubileju.

Festivālu pārstāvēja vācu kultūras biedrības no sekojošām Baltijas pilsētām: Viļņa, Kauņa, Šauļojs, Tartu, Liepāja, Ventspils, Rīga, Daugavpils.

 Pilsētas centra atsevišķa laukuma daļa  tika aprīkota tieši priekš vācu biedrībām, kuram bija arī savas priekšnesuma programmas. Biedrību priekšnesumu programmas bija ļoti dažādas: no tautasdziesmas līdz mūsdienu hītiem. Tartu vācu biedrība rādīja pat baletu.

Svinībās piedalījās Vācijas Federatīvas Republikas Iekšlietu  ministrijas pārstāvji. Iekšlietu  ministrija ir viens no galvenajiem Baltijas vācu biedrību atbalstītājiem.

Pēc festivāla nepiespiestā gaisotnē  Iekšlietu ministrijas pārstāvji un vācu biedrību pārstāvji pārrunāja stratēģiskos jautājumiem par  biedrību attīstību. Ļoti augsts tika novērtēta Daugavpils vācu biedrības "Erfolg"  darbība. Biedrība „Erfolg” aktīvi strādā ar bērniem un jauniešiem.  Pēc pārstāvju domām, tas ir labs piemērs, kā  visām vācu biedrībām vajadzētu strādāt.

Nākamajā gadā, Klaipēdā,  vācu dziesmu festivāla laikā tiks rīkots forums - potenciālo sponsoru priekš vācu biedrību  organizēšanas. Foruma mērķis būs koordinēt darbu, lai izveidotu sponsorēšanas darbību. Mēs ceram, ka tas būtiski mainīs biedrību iespējas un viņu tālākās darbības potenciālo attīstību.

Daugavpils vācu biedrība "Erfolg"

Imantas iela 3 / 5, Daugavpils.

 Tālrunis: 20371892, 65420019

 erfolg@inbox.lv

 www.erfolg.lv




Atpakaļ