Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

12-11-2013

SERGEJA PIMANOVA JUBILEJAS KONCERTS


24. novembrī aicinām skatītājus uz kino-koncertzāli „Renesanse”, kur notiks pazīstamā dziedātāja – Sergeja Pimanova solo koncerts. Daugavpilī šis vārds ir ļoti labi zināms, jo cienījamā solista koncerti izraisa neviltotu interesi vokālās mūzikas pazinējos. Novembra koncerts māksliniekam ir īpašs – Sergejs Pimanovs dziedās savas jubilejas priekšvakarā.

Dziedātāja radošais tēls ir daudzpusīgs, un viņa atvērtā izpildījuma maniere skatītājos izraisa vispatīkamākās emocijas un sirsnīgumu. Sergejs Pimanos – izglītots mūziķis, vokālās mākslas profesionālis, viens no nedaudzajiem dziedātājiem, kura repertuārā ir tautas dziesmas, klasiskās romances, ārijas no operām un garīgā mūzika. Ar krievu garīgo mūziku dziedātājam izveidojās īpaši cieša saikne, jau 25 gadus viņš dzied Borisa un Gļeba pareizticīgajā katedrālē. Jubilejas koncerts ir iecerēts arī kā labdarības akcija, ziedojumi tiks ieguldīti Iļjinskas baznīcas celtniecībā – Sergeja dzimtajā Daugavpils novada Maļinovas ciematā.

Mīlestība uz dziesmu Sergeja Pimanova ģimenē turpinās arī bērnos. Dēls Aleksejs dzied Daugavpils vīru korī „Forte”, bet meita Anna – profesionāla vokāliste (koloratūrsoprāns), absolvēja Latvijas Mūzikas akadēmiju, ieguva maģistra grādu un jau trīs gadus stažējas privātajā vokālās mākslas studijā Vīnē. Annas izpildījumā dzirdēsim dziesmas un ārijas no populārām operetēm. Koncertā piedalīsies arī vīru koris „FORTE” Jevgeņija USTINSKOVA vadībā; Daugavpils Kamerorķestra stīgu kvartets; Latvijas Nacionālās operas solists Rihards MAČANOVSKIS; koncertmeistari: Eduards ZARIŅŠ, Gļebs BEĻAJEVS un Pimanovu muzikālās ģimenes pārstāve, vijolniece Olga PIMANOVA.

Dziedātāja diženums ir viņa meistarībā, viņa dvēselisko pārdzīvojumu iedzīvināšanā mākslinieciskajos tēlos. Sergejs Pimanovs ļoti labi pārzina šo mākslas veidu, un viņam pievienojamies arī mēs – klausītāji un patiesie mūsu novadnieka radošā talanta pielūdzēji. 

G. Zavadska 

Biļetes – kinoteātra „Renesanse” kasē (Vienības ielā 30) no 19.11. – 22.11. plkst. 14.00-17.00; 24. novembrī no plkst.13.00, cena 2 Ls (2.85 EUR).

___________________________________________________________

Informācija: S.Pimanovs – mob.t. 26067957

Latviešu kultūras centrs – 65427552, www.vienibasnams.lv




Atpakaļ