Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

05-11-2013

“Māksla bērna acīm” Latgales Centrālajā bibliotēkā


No 2013.gada 1.novembra Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā apskatāma Špoģu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstādi “Māksla bērna acīm”.

Špoģu MMS audzēkņiem tā jau ir trešā izstāde mūsu bibliotēkā. 2012.gada martā tieši ar šīs skolas audzēkņu darbu izstādi “Skats pa logu” tika atvērta izstāžu siena LCB Periodikas lasītavā, bet 2013. gada martā tika prezentēta Vaboles grupas audzēkņu darbu izstāde “Pavasaris stiklā!”

Izstādē “Māksla bērna acīm” Špoģu MMS audzēkņi pierāda, ka mākslas iespējas ir neierobežotas. Tas ir piedzīvojums, kurā bērns var atļauties būt pats un iepazīt pasauli, iespaidojoties no slavenu mākslinieku darbiem un attēlojot tos.

Radot mākslas darbus, var atļauties spēlēties, fantazēt, vērot, analizēt un domāt. Lai gala rezultātu varētu izbaudīt skatītājs, jaunajam māksliniekam jāiemācās izteikties mākslas valodā. Izstādes autori ir talantīgie Špģu MMS audzēkņi – Lāsma Akote, Daiga Alika, Elīna Baika, Aivis Grigorjevs, Katrīna Gruzinska, Līga, Sarmīte un Sigita Ignatānes, Kristīne Ivbule, Aldis Kokins, Rolands Kolosovskis, Marģers Kravalis, Katrīna Kudrjašova, Sintija Kusiņa, Kristiāna Litiņa, Santa Matisāne, Kristaps Miglāns, Viktorija Panovska, Santa Pudāne, Marks Romanovs,  Vita Sarkane, Amanda Sauša, Normunds Skrinda, Laura Some, Andrejs Vasiļjevs, Inga Vevere, Diāna Zdanovska, Dzintra Zeile, Everita Žuka skolotāju Ilonas Abdulajevas un Vitas Kāpostiņas–Tučes vadībā.

Izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā ir apskatāma līdz 30. novembrim.

Būsiet laipni gaidīti!

Informāciju sagatavoja:
LCB periodikas nodaļas vadītāja
Skaidrīte Daukšte
tālr.: 65476345
e-pasts: skaidrite.daukste@lcb.lv




Atpakaļ