Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

04-11-2013

Daugavpils poļu kopiena rīko svinīgu pasākumu


Novembris Daugavpils poļiem šogad ir īpašs mēnesis. Katru gadu 11.novembrī tiek svinēta Polijas neatkarības diena un 18.novembrī Latvijas Republikas proklamēšanas diena. Tomēr šogad aprit arī 25 gadi kopš tika dibināta Latvijas Poļu savienības (LPS) Daugavpils nodaļa „Promieņ”. Šīm nozīmīgajām gadadienām veltīts patriotisko dziesmu koncerts, kas notiks 10.novembrī plkst. 13.00 Daugavpils novada kultūras namā „Vārpa” Dobeles ielā 30.

            Mēs – Latvijas poļi esam bagāti, jo mums ir divas dzimtenes: viena ir mūsu senču zeme, otra mūsu un mūsu bērnu zeme. Deviņdesmit piecus gadus atpakaļ 1918.gada 11.novembrī atausa Otrā Žečpospolita, bet nedēļu vēlāk – 18.novembrī tika proklamēta Latvijas valsts neatkarība. Poļu un latviešu tautu likteņi jau ilgu laiku ir cieši savīti. Saistīta mūs daudzi vēsturiski, bet šobrīd arī politiski un ekonomiski notikumi. Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas gaidās 1988.gada 18.augustā tika dibināta Daugavpils poļu biedrība „Promieņ”, kura nu jau ceturtdaļu gadsimta aktīvi darbojas poļu kultūras saglabāšanai un popularizēšanai šeit senajā Poļu Inflantijā.

Pasākumā, kurā godināsim Polijas un Latvijas valstis, kā arī sumināsim LPS Daugavpils nodaļu „Promieņ”, piedalīsies viesi no Latvijas un Polijas. Koncerta apmeklētājus priecēs nopelniem bagātie kora „Promieņ” un tautas deju ansambļa „Kukulečka” dalībnieki, Latviešu kultūras centra pūtēju orķestris „Daugava”, Poļu kultūras centra un Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas radošie kolektīvi, kā arī ansamblis „Kropelki” no Krāslavas.

Pasākumu atbalsta Polijas Republikas vēstniecība Rīgā, apvienība „Wspólnota Polska” un Daugavpils pilsētas dome.

 

 

Papildus informācija:

Žanna Stankeviča

Poļu kultūras centra direktore

e-pasts: polukultura@inbox.lv

tālr. 654 33719

 

 

Informāciju sagatavoja:

LPS Daugavpils nodaļas „Promieņ” valdes locekle

Kristīne Kuņicka

tālr. 26535494




Atpakaļ