Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

01-11-2013

atklāta Anastasijas Dubovskas personālizstāde „Augi”


2013. gadā 7. novembrī plkst. 16.00 Daugavpils Māla mākslas centrā tiks atklāta Anastasijas Dubovskas personālizstāde „Augi”, kur tiks eksponēti mākslinieces jaunie mākslas darbi, kas veidoti dažādās radošajās tehnikās – glezniecībā, tēlniecībā, grafikā un keramikā – un kas saistīti ar tēlu un augu maģisko pasauli.

Izstāde būs apskatāma no 7. novembra līdz 7. decembrim.

Izstādes ietvaros 8. novembrī tiks rīkota radošā darbnīca bērniem, piedaloties pašai māksliniecei. Programmas laikā māksliniece stāstīs par tēlu rašanos, to būtību un sižetiem, tehniskajiem paņēmieniem, kā arī paredzēta praktiskā daļa, kur bērni tiks aicināti zīmēt, gleznot, veidot neparasto spoku pasauli. Programma ilgs no plkst. 15.00 līdz 17.00 Daugavpils Māla mākslas centra izstāžu zālē. Mīļi gaidām visus interesentus!

Vairāk informācijas pa tālr. +371 26847157, e-pastu: noja@inbox.lv.

Anastasija Dubovska ir māksliniece no Daugavpils. Pēc mākslas vidusskolas „Saules skola” pabeigšanas Anastasija iestājās Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē, kur grafikas nodaļā ieguva bakalaura līmeņa izglītību. Maģistra grādu ieguva Rīgā, Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības nodaļā. Pēc studiju pabeigšanas māksliniece vēlreiz iestājās maģistrantūrā, un šobrīd studē Latvijas Mākslas akadēmijas 1. kursā keramikas nodaļā.

„Tur, kur beidzas realitāte, uztveramais, tur sākas cita pasaule – neizpētīta un noslēpumu piepildīta. Jau 4 gadus es izkopju un pilnveidoju savas profesionālās prasmes, veidojot ilustratīvus, neparastus un nedaudz mistiskus personāžus gan grafikā, gan tēlniecībā, glezniecībā un keramikā. Es nezinu, no kurienes rodas šie tēli un kas ietekmējis to rašanos. Tie rodas paši no sevis, neapzināti un brīvi. Tēliem piemīt maiga enerģija, kura pēc būtības ir  emocionāli atsvešināta, tie ir it kā pazuduši meditācijā vai nomoda sapnī, tos raksturo skatiens, kas vērsts uz iekšējo būtību, bet uz āru izvirzīta pelēcīgi miglaina ainava – augu valstība. Augi tiecas uz augšu – tie aug, gluži tāpat, kā cilvēkos aug gudrība, pieredze un prasmes. Augiem ir liela nozīme. Tie simbolizē mieru, tīrību un līdzsvarotību. Manuprāt, augi ir gaiss. Tie nes svaigumu un vieglumu. Izstādes stāsts ir par augiem, tēliem un to savstarpējo mijiedarbību. Šie tēli pastāv un sadarbojas ar skatītāju, izraisot vizuālo stāstu, kurā cilvēks piedalās pats, ne tikai cenšoties saprast radīto mākslinieka kontekstu, bet arī sajust un izdomāt savu. Tas ir iekšējais dialogs starp skatītāju un tēlu. Mēs it kā atveramies pasaulei un būtnēm, un visam sīkumainajam un ierobežotajam pakāpeniski zūd pamats.”




Atpakaļ