Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

31-10-2013

Daugavpils teātra jauniestudējums „Nirnberga. 2013. ”pirmizrādi piedzīvos Rīgā


Daugavpils teātrī gaidāms īpašs notikums, jo ar Polijas vēstniecības atbalstu pirmizrādi piedzīvos poļu autora Vojceha Tomčika darbs „Nirnberga”. Daugavpils teātris un Polijas vēstniecība, atzīmējot Polijas Neatkarības dienu, aicina uz iestudējuma „Nirnberga. 2013.” pirmizrādi Rīgā, 11. novembrī 19:00 Dailes teātra kamerzālē.

Izrādes režisors Harijs Petrockis  uzsver, ka Vojceha Tomčika darbs „Nirnberga”, ir augstas raudzes dramaturģija. Luga no savādākas šķautnes liek paskatīties  uz vēsturiskajiem notikumiem. „Izrādi nebūt nevēlos pārvērst par vēstures stundu”, uzsver Harijs Petrockis. To kā tiks interpretēta luga novērtēs arī pats tās autors, Vojcehs Tomčiks, ierodoties uz pirmizrādi Rīgā.

Un nemāzākas ievērības  cienīgs būs izrādes aktieru sastāvs. Izrādes stāstu izdzīvos  trīs aktieri- Alda Krastiņa,  Kristīna Baranovska un  Rūdolfs Plēpis. Rūdolfam Plēpim režisors ir uzticējis galvenā varoņa, pulkveža lomu. Jaunā aktrise Kristīna Baranovska stāsta, ka „tieši galvenā varoņa tēls liek aizdomāties un vedina  uz atziņu- no ticības rodas sirdsapziņa”.

Šāda veida izrāde, kāda būs „Nirnberga.2013.” Daugavpils teātrim ir izaicinājums, jo Polijā luga atrodas orģināldramaturģijas topā un  tās iestudējums Latvijā varētu kļūt par neparastu notikumu.

Personības un varas iekārtas. Patiesība un pretrunas...Izrādes galvenais varonis  ir ierauts sarežģītā laikā un apstākļos. Un šī izrāde ir kā viņa grēksūdze, lai saprastu un piedotu.

 

Izrādes tapšanā bez iepriekš minētā aktieru sastāva un režisora piedalās -

Scenogrāfs: Oskars Točs

Kostīmu māklinieks: Egils Viļumovs

Muzikālais konsultans: Artūrs Uškāns

Konsultants vēstures jautājumos: Ritvars Jansons

Gaismu mākslinieks: Sergejs Vasiļjevs

 

Pirmizrādes: 11. novembrī 19:00 Dailes teātra kamerzālē

                       16. novembrī  18:00 Daugavpils teātrī




Atpakaļ