Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

28-10-2013

Tikai līdz 31. oktobrim Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā Daugavpils mākslinieces Silvas Linartes glezniecības izstāde "Atspulgi"


Pasakaini krāsu salikumi, brīnišķīgi. Netverami, bet iedvesmojoši. Emocijas līdz asarām.... Tie ir tikai daži fragmenti no lielā apbrīnas pilno atsauksmju klāsta pēc Silvas Linartes izstādes apmeklējuma Rotko centrā.

Izstādi Rotko centrā varēs apmeklēt vēl tikai līdz oktobra beigām un tās noslēgumā 31. oktobrī plkst. 16.00 tiks prezentēts izstādes katalogs.  Kataloga prezentācijas laikā ieeja izstādē bez maksas un tās laikā būs iespēja saņemt katalogu un vēlreiz tikties ar mākslinieci.

Māksliniecei Silvai Linartei vienmēr bijis svarīgs ģimenes spēks, latgaliskais siltums un garīgā vide, kuru veidojuši jau viņas vecāki. Silva Veronika Linarte dzimusi 1939. gada 26. februārī Daugavpils novadā skolotāja ģimenē. 1941. gadā divgadīgu meiteni un viņas ģimeni izsūtīja uz Krasnojarskas apgabalu Sibīrijā, no kurienes uz Latviju S. Linarte atgriezās tikai 1957. gadā, lai dzimtenē kļūtu par izcilu mākslinieci, talantīgu pedagogu un gādīgu māti. Izstādē skatāmi galvenokārt 2013.gadā tapušie darbi, kurus raksturo harmonija, līdzsvars, pozitīvais prieks un askētisms.

30. un 31. oktobrī mākslinieces vadība notiks divu dienu meistardarbnīca glezniecībā. 

 

Informāciju sagatavoja Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs

Sekojiet līdzi:

www.rotkocentrs.lv   

https://www.facebook.com/DaugavpilsMarkRothkoArtCentre  

https://twitter.com/rotkocentre




Atpakaļ