Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

07-10-2013

Baltkrievu svētdienas skola sāka jauno mācību gadu (VIDEO)


6. oktobrī Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā notika svētdienas skolas jaunā mācību gada uzsākšanas svētki.

Baltkrievu svētdienas skolas audzēkņus un pedagogus sveikt bija ieradušies Daugavpils Domes vadība, Baltkrievijas ģenerālkonsulāta un  Baltkrievu kultūras biedrības „Uzdim” pārstāvji.

Jauno mācību gadu svētdienas skolā sāka ar uzvedumu pēc Annas Sakses pasakas „Zaķu kāposti”.  Svētdienas skolas audzēkņi pedagoģes Anitas Petkunes vadība parādīja lugu baltkrievu un latviešu valodā.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis novēlēja Daugavpils baltkrieviem dzīvot vienā draudzīgā ģimenē.

Baltkrievijas ģenerālkonsulāta konsuls Jurijs Dovidovskis uzdāvināja svētdienas skolai grāmatas un vēlēja veiksmi apgūstot baltkrievu valodu un kultūru.

Par cik svinības sakrīt ar Skolotāju dienu, īpaši pateicības vārdi tika teikti svētdienas skolas pedagogiem- Olgai Pavlovičai, Galinai Santockai, Anitai Petkunei, Terēzei Pavlovai, muzikālajai vadītājai Tatjanai Pimenovai.

Daudz bija arī dāvanu. Dzejnieki lasīja bērnu dzejoļus, žurnāla „Privetik” izdevēja Žanna Romanovska uzdāvināja pēdējo žurnāla numuru, kur publicēti materiāli par Baltkrievijas pilsētu Polocku un starptautisko bērnu zīmējumu konkursu.

Bērni saņēma arī pirmo mājas uzdevumu- uzzīmēt  svētdienas skolas emblēmu, iemācīties baltkrievu dziesmu un izdomāt zīmējumu konkursam.

Baltkrievu svētdienas skola darbojas Baltkrievu nacionālās kultūras biedrības „Uzdim” paspārnē un tā savas durvis bērniem ver jau 18 gadus.

Daugavpili dzīvo 7,5% etnisko baltkrievu.

Informāciju sagatavoja Sabiedrisko attiecību nodaļa.

 

 

 




Atpakaļ