Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

23-09-2013

Divi ievērojami pasākumi Rotko 110. dzimšanas dienas priekšvakarā!


23. septembrī no plkst. 17.00 līdz 19.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks tikšanās ar  Izi Morgenšternu (Isy Morgensztern) , filosofijas doktoru un Parīzes universitātes pasniedzēju, daudzu filmu autoru un režisoru, kurš ilgu laiku sadarbojās ar TV kanālu  Arte. Tikšanās laikā varēs noskatīties viņa  filmu „Marks Rotko - abstraktais humānists”, kā arī piedalīties sarunā ar režisoru. Pasākums notiks angļu valodā.

24. septembrī no plkst. 14.00 līdz 16.00  Daugavpils pilsētas domes zālē notiks „Rotko lasījumi”. Pasākuma galvenie ziņotāji -  Pīters Murejs (Peter Murray) no Lielbritānijas un Izi Morgenšterns (Isy Morgensztern) no Francijas. Pasākumā tiks nodrošināts tulkojums uz latviešu valodu.

Pīters Murejs ir  Jorkšīras skulptūru parka izpilddirektors un viņš stāstīs par Jorkšīras (Lielbritānija) skulptūru parka attīstību, kurš ir izveidots par starptautisku mākslas centru un sniedz iespaidīgu ieguldījumu reģiona kultūras un ekonomiskajā attīstībā. Viņa uzstāšanās tēma - „Investīcijas mākslā, vietā un ekonomikā”.

Savukārt Izi Morgenšterna uzstāšanās tēma ir „Marks Rotko - ebreju mākslinieks”, filmas  „Marks Rotk - abstraktais humānists” autors sniegs savu redzējumu par mākslinieka dzīvi un daiļrades attīstību, Marka Rotko nozīmi 20. gs. mākslas attīstības kontekstā.

 

Informāciju sagatavoja Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs

Sekojiet līdzi:

www.rotkocentrs.lv      

https://www.facebook.com/DaugavpilsMarkRothkoArtCentre      

https://twitter.com/rotkocentre

 




Atpakaļ