Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-05-2011

Daugavpilī skanēs Latvijas un Lietuvas kamermūzika


No 2011. gada 7. līdz 11. jūnijam Daugavpilī notiks Latvijas un Lietuvas kamermūzikai veltīta vasaras nometne, kurā piedalīsies 60 jaunieši no Daugavpils Universitātes, Šauļu Universitātes (Lietuva) un Mažeiķu mūzikas skolas (Lietuva).

Nometne tiek organizēta ar mērķi iepazīstināt jauniešus – topošos mūziķus ar kaimiņu valstu mūzikas kultūru, padziļināt zināšanas par Latvijas un Lietuvas komponistu radīto kamermūziku, pilnveidot jauniešu profesionālās muzicēšanas iemaņas. Piecu dienu laikā nometnes dalībnieki piedalīsies dažādās izglītojošās lekcijās, semināros, meistarklasēs profesionālu pedagogu vadībā pilnveidos savas instrumentu spēles un vokālās iemaņas, muzicēs dažādu kameransambļu sastāvos, diskutēs ar tādiem Latvijas komponistiem, kā Gundega Šmite, Rolands Kronlaks, Artūrs Maskats, Andris Vecumnieks un Aivars Broks. Nometnes laikā notiks arī koncerti, kuros piedalīsies gan meistarklašu vadītāji, gan nometnes  dalībnieki. Koncertos tiks atskaņoti 20. gadsimta 1. puses latviešu un lietuviešu komponistu instrumentālās un vokālās kamermūzikas skaņdarbi. Visas nometnes laikā ar jauniešiem strādās 18 docētāji no Daugavpils Universitātes, Šauļu Universitātes un Mažeiķu mūzikas skolas.

Nometne tik organizēta Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.- 2013.gadam (Lat-Lit) 2. prioritātes "Pievilcīgas dzīves vide un  ilgtspējīgas kopienas attīstība" projekta (Nr. LLIII-158) „Latvijas – Lietuvas kamermūzikas kultūras popularizēšana, veicinot jauniešu aktivitātes pārrobežu teritorijā (PRELUDIA)” ietvaros. Projekta mērķis: attīstīt Mažeiķu mūzikas skolas, Šauļu un Daugavpils Universitāšu akadēmisko jauniešu kopienu pārrobežu sadarbību Latvijas un Lietuvas kamermūzikas kultūras izplatīšanā veicinot savstarpēju kultūras, akadēmisko un sociālo pasākumu norisi abās valstīs. Projekta vadītājs ir Šauļu Universitāte, partneri – Daugavpils Universitāte un Mažeiķu mūzikas skola.
Projekta īstenošanas laiks - 2010. gada oktobris - 2012. gada marts.
Projekta kopējā summa ir 188 967,00 EUR, no kā Lat-Lit programmas finansējums – 160 621,95 EUR (85 %).

Papildus informācija:
Ēvals Daugulis
Projekta koordinators Daugavpils Universitātē
t.: +371 29124977
e-pasts: evalds.daugulis@du.lv

Informāciju sagatavoja:
Vita Viļevko, 29191170




Atpakaļ