Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

15-08-2013

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs veidos Pētera Martinsona māju


Lai cildinātu izcilo keramiķi Pēteri Martinsonu (1931. – 2013.), Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, kuram mākslinieks dāvinājis ievērojamu savu darbu kolekciju, veidos Pētera Martinsona māju, kurā plānots izvietot patstāvīgu mākslinieka darbu ekspozīciju.

Līdz 2013. gada 31. decembrim  Rotko centrā skatāma Pētera Martinsona keramikas un tušas zīmējumu izstāde „SPĒLES”, kuras iekārtošanā piedalījās arī pats mākslinieks. Izstādē skatāmi vairāk kā 200 keramikas darbi un 20 grafikas darbi, kas raksturo mākslinieka tapšanu, dažādu materiālu un tehnoloģiju apguvi, ideju rašanos un attīstību. Rotko centrs ir izdevis izstādes katalogu „SPĒLES”.

Īsi pirms savas pēdējās izstādes „SPĒLES” atklāšanas, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā Pēteris Martinsons dalījās savās atmiņās par bērnības Daugavpili, notikumiem un cilvēkiem, kas ietekmēja viņa dzīvi un darbību. Ierakstītais mākslinieka dzīvesstāsts 2 nedēļas būs dzirdams Mākslas centra izstāžu sektorā D,  atklājot  P.Martinsona  dzīves pagriezienus, likumsakarības un paralēles, kā arī stāstot par keramikas darbu tapšanu no idejas līdz to realizācijai.

Rotko centrā var skatīt arī Starptautiskā mākslas simpozija „LANDescape” izstādi. Izstāde ir visu simpozija dalībnieku veltījums izcilākā latviešu keramiķa Pētera Martinsona piemiņai, kurš, būdams simpozija goda dalībnieks, aizgāja mūžībā tā priekšvakarā. Izstāde ir PRIEKŠVĀRDS tīrai lappusei keramikas mākslā, lappusei, kuru var aizpildīt kopīgiem spēkiem, atceroties izcilos māksliniekus un mēģinot izrauties no realitātes…

Informāciju sagatavoja Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs

Sekojiet līdzi:

www.rotkocentrs.lv

https://www.facebook.com/DaugavpilsMarkRothkoArtCentre

https://twitter.com/rotkocentre

Foto- DMRMC, Pētera Martinsona keramikas izstāde „Spēles”




Atpakaļ