Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

07-08-2013

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs no 10. augusta piedāvā apmeklētājiem divas jaunas, pilsētas kultūrvidei nozīmīgas izstādes.


10.augustā plkst. 16.00 notiks Daugavpils mākslinieces Silvas Linartes glezniecības izstādes "Atspulgi" atklāšanas pasākums.

Māksliniecei Silvai Linartei vienmēr bijis svarīgs ģimenes spēks, latgaliskais siltums un garīgā vide, kuru veidojuši jau viņas vecāki. Silva Veronika Linarte dzimusi 1939. gada 26. februārī Daugavpils novadā skolotāja ģimenē. 1941. gadā divgadīgu meiteni un viņas ģimeni izsūtīja uz Krasnojarskas apgabalu Sibīrijā, no kurienes uz Latviju S. Linarte atgriezās tikai 1957. gadā, lai dzimtenē kļūtu par izcilu mākslinieci, talantīgu pedagogu un gādīgu māti. Izstādē skatāmi galvenokārt 2013.gadā tapušie darbi, kurus raksturo harmonija, līdzsvars, pozitīvais prieks un askētisms.

Oktobra sākumā notiks  mākslinieces divu dienu meistardarbnīca glezniecībā un tiks prezentēts izstādes "Atspulgi" katalogs.

Vairāk informācijas: http://rotkocentrs.lv/rmc/ekspozicijas/Linarte

 

Laikmetīgās mākslas ekspozīciju sektorā  no 10. Augusta skatāma Dilvina Smita (Lielbritānija) izstāde „Logi”. Izstādē  skatāmi mākslinieka tekstildarbi un fotogrāfijas.

Dilvina Smita pēdējā laikā radītie darbi apliecina mākslinieka augošo interesi par organizētām telpiskām attiecībām krāsu un formas starpā. Turpinot ģeometriskās abstrakcijas tradīciju, viņa darbi uztur dialogu ar Bārneta Ņūmena, Elsvorta Kellija, Marka Rotko un Blinki Palermo krāsu laukumiem.

Pēdējā laikā mākslinieks ir atkāpies no savas tradicionālās tehnikas - glezniecības, dodot priekšroku tekstilam. Mākslinieka tekstildarbi rodas ceļojumos gūto iespaidu ietekmē. Projekta „Logi” ideja radās laikā, kad Dilvins piedalījās „Marks Rotko 2012” plenērā. Iespaidi, kas gūti no vietējās ainavas un tradicionālā dzīvesveida, motīvi, kas pārsteiguši iztēli – viss pārvērties māksliniecisko tēlu materiālā. Bieži realitātē gūtie iespaidi rod negaidītu interpretāciju, rādot visiem pazīstamās lietas jaunā rakursā.

Vairāk informācijas: http://rotkocentrs.lv/rmc/ekspozicijas/Logi

Abas izstādes Rotko centrā  būs apskatāmas līdz 31.oktobrim.

 

 

Informāciju sagatavoja Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs

Sekojiet līdzi:

www.rotkocentrs.lv   

https://www.facebook.com/DaugavpilsMarkRothkoArtCentre  

https://twitter.com/rotkocentre 

 

 




Atpakaļ