Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

25-05-2011

Baltijas-Vidusjūras pavasara festivāla pasākums Daugavpilī


Pirmdien, 23. maijā Baltijas-Vidusjūras pavasara festivāla ietvaros Daugavpils Universitātē notika diskusija par arābu revolūcijām un tika demonstrēta ēģiptiešu filmu „Akvārijs”.

 

Diskusiju par arābu revolūcijām vadīja ēģiptieši, Arābu kultūras centra darbinieki Abdelhamid Elmarya un Ahmed Elkashef un tajā piedalījās žurnāliste no Ēģiptes Etara El El-Katatnija. Viņa ir 24 gadus jauna žurnāliste no Kairas, un jau vairāku starptautisko žurnālistikas balvu laureāte, tostarp 2009. gadā saņēmusi EuroMed žurnālistu balvu preses kategorijā un CNN Āfrikas gada žurnālista balvu. E.El-Katatnija ir publicējusi arī vairākas grāmatas un aktīvi iesaistās starpkultūru dialoga veicināšanas pasākumos.

Diskusija Daugavpils Universitātē lielās intereses dēļ ieilga līdz pat pusotrai stundai. Diskusijas laikā tika rādīta reportāža par Ēģiptes revolūciju, tika stāstīts par islāmu un par sievietes lomu islamā. Neizpalika arī sarunas par kristiešu un musulmaņu attiecībām, kā arī par to, kā šo attiecību jautājums tiek risināts Ēģiptē.

Pēc diskusijas visiem klātesošajiem bija iespēja noskatīties ēģiptiešu filmu „Akvārijs” (angļu valodā), kas stāsta par 48 stundu ceļojumu mūsdienu Kairā, sekojot Jussefa un Leilas paralēlajām dzīves gaitām.

Pasākums notika Baltijas-Vidusjūras pavasara festivāla ietvaros, ko no 19. līdz 30. maijam septiņās dažādās pilsētās Latvijā (Rīgā, Liepājā, Daugavpilī, Valmierā, Saldū, Tukumā un Alūksnē) organizē Annas Lindes EuroMed fonda starpkultūru dialogam Latvijas nacionālā tīkla biedrorganizācijas.

Festivāla mērķis ir veicināt sadarbību ar tādām dienvidu un austrumu Vidusjūras reģiona valstīm kā Maroka, Ēģipte, Turcija un Izraēla. Tā laikā notiks virkne kultūras un izglītojošu pasākumu, kuros būs iespēja redzēt, dzirdēt, izdejot un izgaršot ne tikai šī reģiona spēcīgās tradīcijas, bet to iepazīt arī no mūsdienu skatu punkta. Ar aktualitātēm un festivāla programmu var iepazīties šeit: www.annaslindesfonds.lv un uz kartes te.

Festivālu atbalsta: Ēģiptes vēstniecība Zviedrijā, ASV vēstniecība Latvijā, Turcijas vēstniecība Latvijā, Izraēlas vēstniecība Latvijā un Lietuvā, Ārlietu ministrija

 

Papildus informācija:
Elīna Vasiļjeva
Daugavpils Universitāte
t.: 654 24238
e-pasts: elina.vasiljeva@du.lv




Atpakaļ