Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

27-06-2013

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā 29. jūnijā plaši tiks svinēta Pēterdiena


2013. gada 29. jūnijā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrānotiks starptautiski  pazīstamā keramiķa Pētera Martinsona izstādes „Spēles” kataloga atvēršanas svētki un svinīga keramikas un grafikas kolekcijas dāvinājuma līguma parakstīšana.

Pētera diena pēc senlatviešu tradīcijām norāda uzvasaras saulgriežu noslēgumu un pļaujas laika sākumu. Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs šajā dienā suminās novadnieku Pēteri Martinsonu, kura vārds mākslas centra vēsturē tiks ierakstīts viņa radītajos māla, šamota, akmens masu un trauslā porcelāna darbos, kas tapuši kā spēle ar uguni, keramikas tehnikām, nejaušībām vai likteņa pavērsieniem. Blakus tiem – smalki tušas zīmējumi, kas ir kā fantāzijas lidojums vai vēl viena no P. Martinsona talanta izpausmēm. Apjomīgā pasaulslavenā keramiķa kolekcija turpmāk papildinās mākslas centra fondus un popularizēs radītāja un viņa dzimtās pilsētas vārdu. Zīmīgs šis laiks ir arī keramiķa dzīvē, jo tieši pirms piecdesmit gadiem tika uzsāktas P. Martinsona spēles ar keramiku, kas joprojām nav zaudējušas savu degsmi un azartu.

Pēteris Martinsons16.00 aicina visus bērnus, kas piedalījās konkursā „Es esmu no Daugavpils” un citus interesentus,kopā spēlēties un radoši darboties keramikas darbnīcā. Darbnīca norisināsies centra konferenču sektorā.

Plkst. 17.00 notiks svinīga Pētera Martinsona darbu kataloga prezentācija, mākslinieka godināšana un līguma par kolekcijas dāvinājumu parakstīšana. Pasākuma laikā tiks apbalvoti arī konkursa „Es esmu no Daugavpils” laureāti un visi dalībnieki saņems apliecinājumu par dalību konkursā.

18.30 pasākuma dalībnieki tiks aicināti uz koncertu Rotko centra kamerzālē.

Savukārt sākot no 20.00 Pēterdienas melnā keramikas cepļa izņemšana Daugavpils Māla mākslas centrā.

Pasākuma laikā ieeja Daugavpils Marka Rotko mākslas centra B un D sektoros bez maksas.

Informāciju sagatavoja Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs

Sekojiet līdzi:

www.rotkocentrs.lv

https://www.facebook.com/DaugavpilsMarkRothkoArtCentre

https://twitter.com/rotkocentre




Atpakaļ