Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

12-06-2013

Bibliotēka aicina uz dzejoļu krājuma „Веретена серебряная нить” prezentāciju


 

2013. gada 14. jūnijā plkst. 16.00 Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā notiks daugavpilieša Jevgeņija Golubeva ceturtā dzejas krājuma „Веретена серебряная нить” prezentācija. Dzejas krājumā atspoguļojas autora dzīves vērtības, garīgā pasaule un laika ritējuma nozīme. Izdevums nācis klajā ar literārās apvienības „HRONOS” atbalstu.

 

Jevgeņijs Golubevs ir ne tikai dzejnieks, bet arī vēsturnieks, novadpētnieks, redaktors, četru literāro izdevumu autors un vairāku bērnu grāmatu autors. Dzimis 1950. gada 14. jūlijā Rīgā. Studējis vēsturi Daugavpils Pedagoģiskajā institūtā. Pašlaik darbojas Rakstnieku un publicistu starptautiskajā asociācijā, Latvijas krievu rakstnieku organizācijā un bērnu autoru asociācijā, Krievijas Rakstnieku savienībā, kā arī ir Daugavpils radošās inteliģences asociācijas „DINA-ART” vadītājs un laikraksta „Динабург” literārās lappuses sastādītājs un redaktors.

 

Vairāki autora dzejoļi tika tulkoti latviešu, latgaliešu, vācu un baltkrievu valodās. Dzejnieka Jevgeņija Golubeva liriskie dzejoļi ir publicēti vairākos dzejas krājumos, žurnālos un laikrakstos ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām – Baltkrievijā un Krievijā.

 

Dzejas cienītāji un interesenti būs laipni gaidīti autora dzejas krājuma prezentācijas svētkos Latgales Centrālajā bibliotēkā!

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Inese Vaivare
tālr.: 65476344
e-pasts: inese.vaivare@lcb.lv

 

 

 

 




Atpakaļ