Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

20-05-2011

Baltijas-Vidusjūras pavasara festivāla pasākums Daugavpilī


Pirmdien, 23. maijā plkst. 14:00 Baltijas-Vidusjūras pavasara festivāla ietvaros Daugavpils iedzīvotāji ir aicināti apmeklēt diskusiju par arābu revolūcijām un noskatīties ēģiptiešu filmu „Akvārijs”, kas notiks Daugavpils universitātē (404. auditorijā, Vienības iela 13). Ieeja - bez maksas.

 

Diskusiju par arābu revolūcijām vadīs ēģiptieši, Arābu kultūras centra pārstāvji Abdelhamid Elmarya un Ahmed Elkashef. Tikšanās laikā diskutēsim par to, kā un kāpēc Ēģiptes un citu arābu valstu iedzīvotāji sāka cīnieties par demokrātiju, kāda ir situācija šobrīd un ko mēs varam no arābu valstīm mācīties.

 

Pēc diskusijas visiem klātesošajiem būs iespēja noskatīties ēģiptiešu filmu „Akvārijs” (angļu valodā), kas stāsta par 48 stundu ceļojumu mūsdienu Kairā, sekojot Jussefa un Leilas paralēlajām dzīves gaitām.

Leila ir 32 gadus veca un strādā radio pārraidē Nakts noslēpumi, kur cilvēki zvana un atklāj savus dziļākos noslēpumus. Viņa dzīvo kopā ar māti un brāli, spēlē skvošu, peld, dažreiz raksta stāstus bērniem un iet dejot ar draudzenēm.  

Jussefs ir anesteziologs. Viņam ir ap 35. Pa dienu viņš strādā cienījamā privātklīnikā, bet naktīs piestrādā nelegālo abortu slimnīcā. Viņa tēvam ir vēzis. Jussefam patīk klausīties pacientu murgos pirms samaņas zaudēšanas un pēc pamošanās no anestēzijas tos viņiem atstāstīt. Viņa klausās arī Leilas radio programmu. Dažreiz viņš pavada daļu nakts ar kādu sievieti, kas viņam iepatikusies, taču ne tik ļoti, lai pavadītu ar viņu visu nakti. Viņš dzīvo savā mašīnā. Divi stāsta varoņi, kas viens otru nepazīst, bet kuriem lemts satikties. Abu dzīvēs nekas krasi nemainīsies, taču viņi sapratīs, cik patiesībā vientuļi jūtas.

 

Pasākums notiek Baltijas-Vidusjūras pavasara festivāla ietvaros, ko no 19. līdz 30. maijam septiņās dažādās pilsētās Latvijā (Rīgā, Liepājā, Daugavpilī, Valmierā, Saldū, Tukumā un Alūksnē) organizē Annas Lindes EuroMed fonda starpkultūru dialogam Latvijas nacionālā tīkla biedrorganizācijas.

 

Festivāla mērķis ir veicināt sadarbību ar tādām dienvidu un austrumu Vidusjūras reģiona valstīm kā Maroka, Ēģipte, Turcija un Izraēla. Tā laikā notiks virkne kultūras un izglītojošu pasākumu, kuros būs iespēja redzēt, dzirdēt, izdejot un izgaršot ne tikai šī reģiona spēcīgās tradīcijas, bet to iepazīt arī no mūsdienu skatu punkta. Ar aktualitātēm un festivāla programmu var iepazīties šeit: www.annaslindesfonds.lv un uz kartes te.

 

Festivālu atbalsta: Ēģiptes vēstniecība Zviedrijā, ASV vēstniecība Latvijā, Turcijas vēstniecība Latvijā, Izraēlas vēstniecība Latvijā un Lietuvā, Ārlietu ministrija

 

Papildus informācija:

Elina Vasiļjeva

Daugavpils Universitāte

t.: 654 24238
e-pasts: elina.vasiljeva@du.lv




Atpakaļ