Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

03-05-2013

Daugavpilī notika „radi!2013” pasākumi


No 2013. gada 24. aprīļa  līdz 28. aprīlim Daugavpils Latviešu biedrība sadarbībā ar Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi (VPIP) pirmo reizi piedalījās Latvijas radošās darbības nedēļā „radi!2013” ar savām  aktivitātēm „Pieskāriens”.

24.un 25. aprīlī Daugavpils skolēnus (Vienības pamatskola, Daugavpils 10.vidusskola, Daugavpils 6.vidusskola u.c.) Genovefa Barkovska iepazīstināja ar mūsu senču darba rīkiem, tradīcijām, kā arī iedzīvotāji varēja iemēģināt roku kādā no aktivitātēm – aust, vērpt, tīt dziju utt.

26. aprīlī VPIP metodiķe Regīna Bogdanova vadīja praktiskās nodarbības interesentiem – balto darbu izšūšana ar lentītēm un konfekšu pušķu veidošana. Pēc tam zemnieku saimniecības „Kurmīši”  īpašnieks Ivars Geiba iepazīstināja ar zāļu tējām un to sagatavošanas tehnoloģiju. No 16.00 dzejas cienītājiem bija iespēja iepazīties ar Egila Dambja jauno dzejoļu krājumu „Mīlestības lietus” un tikties ar autoru.
Svētdien Latviešu mājā  klūgu pīšanas meistars Viktors Kuhaļskis radīja un atļāva iemēģināt roku klūgu pīšanā. Tie, kuri vēlas iekļūt Ginesa rekordu grāmatā, piedalījās  Musturdeķa tapšanā.
Pasākuma mērķis iepazīstināt pilsētas iedzīvotājus un viesus ar senajiem latviešu darbarīkiem, amatiem un latviešu godiem jeb svētkiem, ka arī pievērst skolēnu uzmanību savas nākamās profesijas izvēlei.
***
Radošās darbības nedēļa „radi!2013” Latvijā notiek  trešo reizi. Nedēļas  norises moto šogad ir „radi!=dari!”. Radošās darbības nedēļā „radi!2013” organizatori akcentē radošuma praktisko pielietojumu dažādās nozarēs. Detalizētāka informācija par „radi!2013” norisi atrodama mājaslapā: www.radilatvija.lv


Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes
Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļas
izglītības metodiķe  pieaugušo izglītībā Ilze Onzule 
65407437; 29252443
ilze.onzule@inbox.lv


 




Atpakaļ