Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-04-2013

Izstāde KĀRTU KĀRTĀM


Dizaineres Aina Mālmeistere, Iveta Pērkone, Vīva Ieviņa (Latvijas dizaineru savienības biedres) izstādē KĀRTU KĀRTĀM aicina ļauties gofrētā kartona elementu formu un funkciju dizainiskajām kvalitātēm.

KĀRTU KĀRTĀM? Jā – tāda ir gofrētā kartona uzbūve – kārtiņa taisnā papīra, kārtiņa līklocī izlocītā, atkal kārtiņa taisnā. Un tā kārtu pa kārtai -dažos izstādē redzamajos objektos kārtu ir pat neizskaitāmi daudz.

Gofrētais kartons ir otrreiz pārstrādājams materiāls, kad tas ir galīgi nolietots –ir pienākusi kārta to nodot makulatūrā otrreizējai pārstrādei, pēc tam tas atkal kā jauns varēs ienākt atpakaļ dzīvē.

Pati izstāde arī ir daudzslāņaina - vairākkārtaina. Zemes līmenī – ķebļi un galdi, tās ir reālas gofrētā kartona mēbeles (reģistrēti dizainparaugi), kas domātas lietošanai – gan ikdienā birojos – dažādās sanāksmēs, sapulcēs, semināros, gan mājās, ciemiņus uzņemot. Diezgan neparastas un neierastas, bet izteikti mūsdienīgas – tās ir vieglas un gana izturīgas, ērti saliekamas un izskatās pievilcīgas, jā, tās gan jāsargā no mitruma, bet citādi – lietojiet uz nebēdu!

Vēl lielās dekoratīvās kartona puķes, kas no zemes aug.

Un gaismas ķermeņi – tie starp zemi un augstāku līmeni mīt, jo lampu sērijā ir paredzētas gan grīdas, gan galda lampas.

Cepures – tās vēl augstāk – uz galvas, un ir arī kā skaisti interjera dekori. Bet kāpēc tikai dekori? Šīs elegantās kartona cepures ir neparastu formu meklējumi un spēlēšanās ar kartona tēlainību. Kāpēc nevarētu ar šādu cepuri doties pastaigā pilsētas ielās, tad saulessargs karstajā pavasara saulē nebūtu jāmeklē.

Ir arī skaistās dizainiskās  lielās kartona bļodas – kaut kur visam pa vidu. It katrs birojs, it katra viesistaba pēc tādām sauktin sauc. Un re – kartona ābols arī atradies!

Izstāde ir kā gofrētā kartona objektu rupjmaizes kārtojums, kam vēl putukrējuma brīnums ir klāt –Ivetas mākslinieciskajās fotogrāfijas kartona kārtīgo kārtainumu atklāj.

Jums patiks, nāciet ieraudzīt neparasto!

Izstāde apskatāma no 30.aprīļa līdz 19.maijam Daugavpils mākslas un novadpētniecības muzejā.

Izstādes atklšāna otrdien, 30. aprīlī, plkst 16:00.




Atpakaļ