Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

22-04-2013

Daugavpilī norisināsies divi pasākumi starpkultūru festivāla ‘’Otrpus Vidusjūrai ievaros’’


Annas Lindes fonda rīkotā starpkultūru festivāla „Otrpus Vidusjūrai” ietvaros Daugavpils vācu biedrībā ERFOLG  norisināsies divi pasākumi, lai labāk iepazītu tādas Vidusjūras reģiona valstis kā Ēģipte, Izraēla, Tunisija, Jordānija u.c.

23.aprīlī, plkst. 17.30 notiks neformālas tikšanās un diskusijas ar jaunajiem žurnālistiem no Ēģiptes un Tunisijas, kā arī Latvijā dzīvošajiem arābiem. Sarunu mērķis ir salīdzināt un tuvāk iepazīt jauniešu dzīvi musulmaņu sabiedrībā, kā arī uzzināt vairāk par musulmaņu dzīvi Latvijā. Interesentiem būs iespēja apgūt arābu kaligrāfijas mākslu.

26.aprīlī, plkst. 17.00 norisināsies Izraēlas filmu vakars, kurš tiks atklāts ar trim īsfilmām, pēc kurām sekos tikšanās ar režisori, Berlīnes starptautiskā kinofestivāla laureāti Michal Aviad. Tikšanās laikā režisore būs atvērta diskusijām par kinoindustriju, savu daiļradi, Sieviešu filmu festivālu un citām tēmām. Vakara turpinājumā interesentiem būs iespēja noskatīties Michal Aviad filmu „Neredzamie”. Abos pasākumos ieeja ir bez maksas. Pasākumi notiks biedrības ERFOLG telpās, Cietokšņa ielā 44, Daugavpilī.  

Festivāls „Otrpus Vidusjūrai” norisināsies 18. līdz 29. aprīlim daudzās Latvijas pilsētās. Vairāk kā desmit dienu garumā notiks virkne kultūras pasākumu, kuros redzēsim, dzirdēsim, izdejosim un izgaršosim ne tikai Vidusjūras reģiona spēcīgās tradīcijas, bet iepazīsim to arī no mūsdienu skatupunkta. 

Festivālu rīko Annas Lindes fonds  sadarbībā ar biedrorganizācijām. Annas Lindes fonds ir sabiedriska organizācija, kuras galvenais mērķis ir veicināt starpkultūru dialogu un sadarbību starp Eiropas un Vidusjūras valstīm caur vairāk kā 3000 organizāciju tīklu 43 valstīs. Annas Lindes fonda Latvijas tīklā šobrīd darbojas 50 organizācijas, un to koordinē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

 

Festivāla aktualitātēm var sekot līdzi:

Facebook lapā: http://www.facebook.com/OtrpusVidusjurai

Draugiem.lv lapā: http://www.draugiem.lv/otrpusvidusjurai/ vai Annas Lindes fonda mājas lapā

www.annaslindesfonds.lv




Atpakaļ