Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

18-03-2013

JAUNIEŠU DŽEZA KONCERTS


Šogad, aprīļa nogalē Daugavpilī skanēs starptautiskais džeza festivāls „Jazz Joy Spring 2013”. Gatavojoties šim muzikālajam notikumam, 21. martā aicinām visus apmeklēt jauniešu džeza mūzikas kolektīvu koncertu. Tajā piedalīsies Daugavpils Mūzikas vidusskolas, 13. vidusskolas, Latviešu kultūras centra, Džeza skolas, Džeza mūzikas un mākslas attīstības centra un citi kolektīvi

 

Džezs - 20. gadsimta sākumā aizsākās Amerikā afroamerikāņu mūziķu vidū, laika gaitā pārceļojot uz Eiropu kļuva par modernās mākslas etalonu. Savā attīstībā šis mūzikas žanrs no vienkāršas fona mūzikas ir transformējies par populāru deju mūziku dažādu sastāvu orķestru pavadījumā, vēlāk to izpilda arī kā elitāru koncertmūziku, ko klausoties var iegrimt absolūtā skaņu meditācijā.

 

Pateicoties džeza festivālam Daugavpilī, jau vairākus gadus šis mūzikas žanrs kļuva par daugavpiliešu sabiedroto. Iešūpojot festivāla pavasari džeza skaņās, 21.martā aicinām izjust tā daudzveidību kopā ar jaunajiem instrumentālistiem un dziedātājiem.

 

Ieeja bezmaksas.

 

Koncertu rīko: Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Latviešu kultūras centrs, Džeza mūzikas un mākslas attīstības centrs.

 

___________________________________________________________

Informācija: Latviešu kultūras centrs - t. 65426691, www.vienibasnams.lv




Atpakaļ