Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

11-03-2013

Noslēdzies konkurss „Rotko balva”


Noslēgusies Daugavpils Marka Rotko mākslas centra (DMRMC) organizētā Latvijas vizuālās mākslas skolotāju konkursa „Rotko balva” iesūtīto prezentāciju izvērtēšana. Konkursam bija iesūtītas 18 prezentācijas no dažādām Latvijas vietām: Daugavpils, Rīgas, Sējas, Baldones, Krāslavas, Rojas, Rugājiem. Visplašāk bija pārtāvēta Daugavpils un Daugavpils novads un Rīga.

Konkursa „Rotko balva” komisija četru cilvēku sastāvā: F.Zaletilo (DMRMC izstāžu kuratore) , I.Linarte – Ruža (Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas direktore), M.Čačka (DMRMC vadītāja vietnieks) un A.Šļahova (Daugavpils Universitātes Mākslas un dizaina katedras profesore, Mākslu pedagogu apvienības valdes locekle) izvērtēja visus iesūtītos darbus un nolēma:

  • Pirmā vieta tiek piešķirta Daugavpils 13.vidusskolas un Daugavpils pilsētas Centra vidusskolas vizuālās mākslas skolotājai Oksanai Barkovskai.
  • Otrās vietas ieguvēja ir skolotāja Kristīne Krastiņa – Indāne no Baldones mākslas skolas.
  • Savukārt trešās vietas ieguvēja ir Maija Grīnhova no Rojas, Upesgrīvas speciālās internātpamatskolas vizuālās mākslas skolotāja.

DMRMC izsaka pateicību visiem konkursa dalībniekiem par piedalīšanos konkursā „Rotko balva” un aicina uz ciešu turpmāku sadarbību nākotnē.

Tuvākaja laikā DMRMC darbinieki sazināsies ar konkursa uzvarētājiem un visi konkursa dalībnieki pa pastu saņems centra apliecinājumu par dalību konkursā. Pirmo trīs vietu ieguvējas tiks aicinātas uz Daugavpils Marka Rotko mākslas centra atklāšanas pasākumu 2013. gada 24. aprīlī.

 

Sagatavoja Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs




Atpakaļ