Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

01-03-2013

Starptautiskajai sieviešu dienai veltītā izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā


Starptautiskās sieviešu dienas ietvaros 2013. gada 6. martā plkst. 12.00 Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā tiks atklāta Latvijas Nacionālās bibliotēkas ceļojošā fotoizstāde „Sievietes fotomirklis”. Izstādē apkopotas fotogrāfijas kā no LNB krājuma, tā arī no vairāku privātpersonu arhīviem, kas aptver laika posmu no 19. gadsimta beigām līdz 20. gadsimta vidum.

Jau kopš fotogrāfijas pirmsākumiem fotomeistarus vilināja sievietes skaistums dažādos laikos un situācijās. Mūsdienās, kad sievietes sociālais statuss, salīdzinot ar pagājušā gadsimta sākumu, ir ievērojami mainījies, izstādē redzamās fotogrāfijas apliecina sievietes pievilcību, nozīmi un daudzpusību arī pagātnē.

Ceļojošā izstāde "Sievietes fotomirklis" pamato sieviešu spēju būt stiprām un trauslām vienlaikus. Izstādes fotogrāfiju izlasē vērojamas sievietes kā svētkos, tā arī darbā un atpūtā. Pateicoties fotogrāfijām, iespējams novērtēt aizgājušo laiku tērpu un frizūru aktualitāti, atklāt tā laika ģimenes lomu sievietes dzīvē, profesijas izvēles nozīmi, vērot sievietes attiecības ar laikabiedriem un pašu fotogrāfu.

 

Izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 15. aprīlim.

 

Būsiet mīļi gaidīti!

 

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Inese Vaivare
tālr.: 65476344
e-pasts: inese.vaivare@lcb.lv




Atpakaļ