Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

26-02-2013

Domē sveica „Lielās mūzikas balvas” ieguvēju Ilonu Bageli


19.februārī, svinīgā ceremonijā Latvijas Nacionālajā operā (LNO) deviņās kategorijās pasniegtas "Lielās Mūzikas balvas 2012”. Par gada labāko uzvedumu atzīta Latvijas Nacionālās operas solistes Ilonas Bageles monoizrāde "Cantando y amando".

26. februārī Ilona Bagele bija aicināta uz Daugavpils Domi. Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova un 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs apsveica dziedātāju ar šo nozīmīgo panākumu un izteica lepnumu par daugavpilietes sasniegumiem, kas spodrina arī pilsētas vārdu. Žanna Kulakova uzsvēra, ka tā ir pelnīta balva. Prieks, ka Ilona Bagele vienmēr ir bijusi un ir liela pilsētas patriote, tāpēc nepārceļas uz dzīvi Rīgā un daudz strādā dzimtās pilsētas labā.

Daugavpils viņai ir svarīga, Ilonai Bagelei ļoti nozīmīga ir pilsētnieku mīlestība, atbalsts. Tāpēc vienmēr ir gatava dziedāt Daugavpilī, palīdzēt jaunajiem talantiem, atbalsta pašvaldības ieceres.

Vitālijs Azarevičs izteica pateicību Ilonai Bagelei par atsaucību un dalību pilsētas radošajos projektos. Novēlēja daudz jaunu radošu panākumu un jaunus kopīgus pasākumus pilsētā.

Ilona Bagele uzskata, ka katram dziedātājam ir savs laiks uzplaukt, bet bez liela darba un neatlaidības nevar iztikt. Viņai bija daudz pārbaudījumu. Ilona Bagele ir pateicīga Daugavpilij un saviem skolotājiem un cer, ka arī savā pedagoģes darbā gūs panākumus. Viens no viņas lepnumiem ir dziedātājs Dainis Skutelis, viņš jau tagad  iekaro klausītāju simpātijas.

Ilona Bagele pastāstīja par savu ieceri uz Daugavpili atvest Latvijas Nacionālās operas izrādi un vieta varētu būt cietoksnis Tas ir tikai projekts, bet jau uz Pilsētas svētkiem noteikti būs jauns pārsteigums no Ilonas Bageles.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ