Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

06-05-2011

Daugavpils teātris dāvina saviem skatītājiem kārtējo pirmizrādi


Ēriks Emanuēls Šmits

OSKARS UN ROZĀ DĀMA

valoda: Krievu val.

Vai Jūs esat kādreiz domājuši par to, kā izdzīvot dzīvi, kura ir tikai divpadsmit dienas gara un tajās piedzīvot to, ko cilvēki izbauda visa mūža garumā? 
Kā cerēt un mīlēt, un neļauties kārdinājumam? 

Mūsdienu franču rakstnieks un dramaturgs Ēriks Emanuēls Šmits savā darbā “Oskars un Rozā dāma” ir aizkustinoši un gaiši pastāstījis, ka dzīve ir daudzpusīga – gan laimīga, gan vietām nežēlīga, un ka nav vērts no tās atteikties…   

Stāsts ir par Oskaru, Dievu un Rozā dāmu, kas iesaista puiku aizraujošā spēlē - spītējot slimībai, ļauj piedzīvot mīlestību, šaubas, skumjas un piedošanu!
Izrāde – eksistenciāla. Tā stāsta par dzīves jēgu, ka visi mēs esam Dieva bērni, un tas kungs ir mūsu Tēvs. Izrāde, kas ļauj skatīt uz pieaugušo problēmām ar apdāvinātā bērna acīm. 

Režisors Harijs Petrockis tā stāsta par ieceri:  

„Tikai ticot, cerot un mīlot mēs varam dzīvot, arī tad, kad pulkstenis nežēlīgi sit pēdējās stundas, un tad arī vecumam nav nozīmes. Reizēm likteņa sitieni mums šķiet nesaprotami, netaisni, bet diemžēl tā tas dzīvē ir iekārtots. Es nebiju savā dzīvē vēl lasījis grāmatu, kur par nāvi ir runāts tik gaiši, pašsaprotami, pat nenopietni. Ērika Emanuēla Šmita darbs „Oskars un Rozā dāma” ir iestudēts uz neskaitāmām skatuvēm pasaules teātros, un tieši šī darba pozitīvais lādiņš ir piesaistījis tā veidotājus. Kaut mums katram aizejot no šīs pasaules būtu sava Rozā mammīte ( tā Oskars sauc Rozā dāmu), kas padara šos mirkļus gaišus – ticot, cerot un mīlot. Savā pēdējā zīmītē Oskars raksta „Tikai mīļais Dievs, drīkst mani modināt”. Mēs ļoti vēlētos, tāpēc arī iestudējam šo izrādi, lai tā Jums liktu aizdomāties par dzīvības trauslumu un dvēseles nemirstību.”
 
 
 
Dramatizējuma līdzautori - Harijs Petrockis, Egils Viļumovs, Vera Hramņikova
Režisors - Harijs Petrockis 

Lomās:

Oskars - Egils Viļumovs  
Rozā dāma - Vera Hramņikova    
              
  
Scenogrāfs - Ivo Folkmanis
Kostīmu māksliniece – Ingrīda Vanceviča
Komponists - Artūrs Uškāns

 

  

P.S. Iestudēšanas brīdī Daugavpils teātra aktierus un režisoru Hariju Petrocki pārņem garīgais impulss, kurš izraisa sprādzienu un atkarību, impulss no kura ietekmējās un kuram pakļāvās - ar vienīgo cerību, izpatikt saviem uzticīgajiem skatītājiem - lai tas skan skaļi, bet patiesi!

 

Izrāde tiek spēlēta uz Lielās zāles skatuves (biļetes ir ierobežotā daudzumā)!

 

Uz drīzu tikšanos pirmizrādē - 2011.gada 26. un 27.maijā plkst.18.30!

 

Biļetes cena: 5Ls;  iepriekšpārdošana Daugavpils teātra kasē (65426520)
vai SIA „Biļešu paradīzes” t.c. kasēs visā Latvijā!

 




Atpakaļ