Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

13-02-2013

Izstāde „Senā meistarība mūsdienu skatījumā”


Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā skatāma izstāde „Senā meistarība mūsdienu skatījumā”, kurā tiek atklāta pazīstamās daugavpilietes Ievas Anuškovas izšuvumu kolekcija.

I. Anuškova dzimusi Krāslavas rajonā. Jau kopš septītās klases viņa ir aizrāvusies ar šūšanu. Viņas vectēvs šuva zirglietas, tante tamborēja un izšuva. Pabeidzot Dagdas vidusskolu, Ieva iestājās Rīgas Tirdzniecības tehnikumā.

Kopš 1965. gada I. Anuškova dzīvo Daugavpilī un ir strādājusi par veikala, ēdnīcas vadītāju, grāmatvedi un vairāk kā 20 gadus par vecāko inspektori Iekšlietu ministrijas sistēmā.

Brīvajā laikā viņa šuva. Viņas hobijs – izšūšana, bija kā paralēlā pasaule. Bet, 1992. gadā aizejot pensijā, viņai radās iespēja savai mīļākajai nodarbei veltīt visu savu laiku. Viņa aktīvi mācījās un turpina mācīties arī tagad, apmeklējot dažādus izšūšanas un piegriešanas kursus. Savā mākslā I. Anuškova vadās pēc franču modelētāja konstruktora Lina Žaka sistēmas.

I. Anuškova aktīvi piedalās Daugavpils pilsētas svētku pasākumos, ar saviem darbiem priecējot ne tikai pilsētniekus, bet arī pilsētas viesus. Viņas darbi tikuši izstādīti Krievu namā, Iekšlietu ministrijas iestādēs, vairākās skolās un citās sabiedriskās ēkās, kur I. Anuškova ir vadījusi arī meistarklases izšūšanā.

Izstāde būs apskatāma no 14. februāra līdz 17. martam, un tā ir interesanta ne tikai amatieriem, bet arī izšūšanas speciālistiem.




Atpakaļ