Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

05-02-2013

Latgales brīvo mākslinieku asociācijas gleznu izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā


2013. gada 8. februārī plkst.12.00 Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā notiks Latgales brīvo mākslinieku asociācijas gleznu izstādes „Daugavpils vēsture glezniecībā” atklāšana.

Latgales brīvo mākslinieku asociācija tika izveidota 2003. gadā. Pašlaik asociācijā darbojas 18 dalībnieku, kas ir gan profesionālie mākslinieki, gan vienkārši mākslinieki amatieri. Asociācijas vadītāja ir Marija Safronova. Radošais kolektīvs aktīvi piedalās kā kolektīvajās, tā arī personālizstādēs. Darbu izstādes ir bijušas ne tikai Latvijā – Daugavpilī, Rīgā, Rēzeknē, Krāslavā, Ilūkstē, Valkā, Viļānos un Ludzā, bet arī Lietuvas pilsētās – Viļņā, Zarasos un Ignalinā.

Izstādes „Daugavpils vēsture glezniecībā” darbu autori – Jānis Daukšte, Marija Safronova, Liliāna Čukste, Valentīna Vorotņikova, Anastasija Sazankova un Larisa Sergejeva ir iemūžinājuši gan Daugavpils burvīgos dabasskatus, gan klusās dabas ainas, gan arī nozīmīgākos pilsētas arhitektūras pieminekļus. Kopumā izstādē būs apskatāmas 25 Daugavpils autoru gleznas, kas atklāj mākslinieku radošo enerģiju, izjūtas un vērtības. 

 

Izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 6. martam.

 

Būsiet mīļi gaidīti!

Informāciju sagatavoja:
LCB galvenā bibliotekāre
Inese Vaivare
tālr.: 65476344
e-pasts: inese.vaivare@lcb.lv




Atpakaļ