Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-01-2013

Fotokluba „Ezerzeme-F” izstāde „Melnbaltais portrets”


Šī gada 4. februārī Kultūras Pilī plkst. 16.00 notiks fotokluba „Ezerzeme-F”  izstādes atklāšanas svētki. Visu interesentu apskatei tiks piedāvāta izstāde „Melnbaltais portrets”.

            Melnbaltā fotogrāfija daudz izteiksmīgāk atklāj fotogrāfijas būtību, neļaujot, novirzīties krāsu gammās un kompozīcijās. Skatītāji visā pilnībā varēs ļauties izbaudīt emocijas un noskaņojumu, kuru sniedz melnbaltās fotogrāfijas. Šāda fotogrāfijas stila māksla brīžiem pārsteidz ar to, ka tikai vienā kadrā iespējams iemūžināt kāda cilvēka dzīvi, likteni vai raksturu. Bērnu fotogrāfijas iepriecina un sajūsmina, no vīriešu portretiem staro spēks un skarbums, sirmgalvjos var saskatīt gudrību un nodzīvoto gadu nastu. Viennozīmīga, ka galvenais portretfotogrāfijas akcents ir acis, kuras bildei piešķir spēcīgu vizuālo efektu un piepilda to ar dvēseli. Ne velti saka, ka acis ir dvēseles spogulis.

            Izstādē būs apskatāmas Anatolija Kivrina, Jurija Berdnikova, Svetlanas Pokules, Ivara Skudras, Viktora Savčenko, Valērija Cigankova, Pjotra Murāna un Alīnas Petkunes melnbaltās fotogrāfijas.

            Pati izstāde būs apskatāma līdz 4. martam.




Atpakaļ