Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

28-01-2013

Izstāde “Daba krāso”


1. februārī plkst. 12.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālē tiks atklāta izstāde „Daba krāso”. Izstādē centrālā vieta būs atvēlēta Latvijā bieži sastopamiem augiem, kurus var ērti savākt un izmantot dziju krāsošanā. Būs pieejams informatīvais materiāls, drogas sausā veidā, kā arī krāsoti dziju paraugi ar meistaru komentāriem.

Latvijas Dabas muzeja speciālistu sagatavotajā  izstādē „Daba krāso” ir apvienotas gan dabas zinību (botānika), gan sena amata – krāsošanas ar dabas krāsvielām – plašs izklāsts.  Materiāls sagatavots par 28 Latvijā bieži sastopamām augu sugām. Kopš seniem laikiem cilvēki ir vērojuši dabas toņus un centušies tos atveidot savos darinājumos. Izstādes apmeklētāji varēs iegūt plašu informāciju par seno prasmi - dzijas krāsošanu ar augu izcelsmes krāsvielām un apskatīt augos krāsotu dziju paraugus.                

Bērniem ir sagatavotas  interaktīvas spēles par augiem.

Īpašu akcentu izstādei būs sarūpējusi folkloras kopa „Savieši”. Tautas dziesmas būs, kā vērtīgs izziņas materiāls par augu vākšanas un krāsošanas gaitu senākos laikos.

Izstāde „Daba krāso” muzejā būs skatāma līdz 20. martam.




Atpakaļ