Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

25-01-2013

Bērnu un jauniešu žūrijā piedalījies rekordliels bibliotēku skaits


Ar panākumiem 2012.gada beigās un 2013.gada sākumā īstenota lasīšanas veicināšanas programma „Bērnu un jauniešu žūrija”,  kurā  iesaistījās 576 bibliotēkas un vairāk nekā 17 tūkstoši jauno lasītāju. Tās īstenošanu nodrošināja  Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra lasīšanas veicināšanas programmai paredzētais valsts finansējums un Kultūras ministrijas piešķirtais valsts finansējums.

Daugavpils pilsētas publiskajās bibliotēkās „Bērnu un jauniešu žūrijā” piedalījās 402 dalībnieki, tai skaitā 383 bērni un jaunieši vecumā no 7 līdz 18 gadiem un 19 vecāki, jo 2012. gadā par literatūras vērtēšanas ekspertiem bija iespēja kļūt ne tikai skolēniem, bet arī viņu vecākiem.

„Bērnu un jauniešu žūrijas” finansējums dod iespēju papildināt grāmatu kolekciju ikvienai bibliotēkai. 2012. gadā bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 24 grāmatu kolekciju saņēma ne tikai Latvijas publiskās un skolu bibliotēkas, bet arī 39 latviešu diasporas centri no 15 valstīm. Žūrijas grāmatas latviešu valodā lasīja bērni, jaunieši un vacāki Austrijā, Beļģijā, Francijā, Īrijā, Lielbritānijā, Luksemburgā, Nīderlandē, Norvēģijā, Somijā, Šveicē, Vācijā, Zviedrijā, Amerikā un Austrālijā. 

No latviešu autoriem 2012. gada „Bērnu un jauniešu žūrijas” kolekcijā tika iekļauti Ulda Ausekļa, Māras Cielēnas, Ineses Zanderes, Andra Akmentiņa, Valda Rūmnieka, Evijas Gulbes, Annas Strautnieces, Māra Runguļa, Toma Kreicberga un Ilzes Eņģeles darbi. Tulkotās literatūras klāstu bagātināja tādi slaveni bērnu literatūras meistari kā Ulfs Starks, māsas Nopolas, Mikolajs Ložiņskis un citi.

Lasīšanas maratona  noslēguma pasākums, kurā godalgos populārākās grāmatas, to autorus, tulkotājus, māksliniekus un izdevējus,  notiks 2013.gada 2.martā starptautiskajā izstāžu zālē „Ķīpsala”.

 

Daugavpils publiskās bibliotēkas izsaka pateicību visiem 2012. gada bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas literatūras vērtēšanas ekspertiem!

 

Bērnu bibliotēkā „Zīlīte” – 140 dalībnieki: 134 bērni un jaunieši, 6 vecāki

Jaunbūves bibliotēkā – 88 dalībnieki: 85 bērni un jaunieši, 3 vecāki

Piekrastes bibliotēkā – 53 dalībnieki: 50 bērni un jaunieši, 3 vecāki

Gaismas bibliotēkā – 48 bērni un jaunieši

Pārdaugavas bibliotēkā – 45 dalībnieki: 41 bērns un jaunietis, 4 vecāki

Ceriņu bibliotēkā – 28 dalībnieki: 25 bērni un jaunieši, 3 vecāki

 

Informāciju sagatavoja:

LCB galvenā bibliotekāre

Inese Vaivare

tālr.: 65476344

e-pasts: inese.vaivare@lcb.lv

 

 




Atpakaļ