Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

18-01-2013

Latgales centrālajā bibliotēkā jubilejā sveica rakstnieci Anitu Liepu


18. janvārī Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā notika rakstnieces, novadnieces Anitas Liepas jubilejas pasākums. Jubilāre saņēma daudz dāvanu, laba vēlējumu. Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs Domes vārdā apsveica Anitu Liepu. Viņš uzsvēra, ka Daugavpils kultūras dzīvē ir lieli svētki un ir liels gods, ka Daugavpilī ir izcila rakstniece, novadpētniece. Viņš novēlēja stipru veselību un daudz radošu ieceru nākotnei un, protams, jaunas grāmatas. Jubilāri sveica kolēģi, pašvaldības iestāžu, sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Sveicot rakstnieci skaistajā jubilejā, Latgales Centrālā bibliotēka prezentēja virtuālo izstādiRakstniece Anita Liepa”.

    Īpaša vieta Daugavpils novadnieku kopā ir rakstniecei Anitai Liepai, kas par mūža ieguldījumu pilsētas kultūras attīstībā 2005. gadā saņēma titulu "Goda daugavpilietis". 

    Rakstniece A.Liepa darbojusies arī žurnālistikā, filoloģijā, strādājusi par ekskursiju vadītāju Latvijā un ārvalstīs. Rakstniecei piemīt izcilas stāstītājas spējas, dzīves pieredze un bagāts atmiņu krājums par vēsturi, etnogrāfiju un tautas tradīcijām. 

    Prozaiķe Anita Liepa ir 18 grāmatu autore. Rakstnieces daiļradē ir vērojama autobiogrāfiska un dokumentāla tradīcija, darbība prozaiķes stāstos un romānos galvenokārt norisinās Daugavpilī vai Daugavpils novada Sventes pagastā. Rakstniece Anita Liepa daudzkārt ir atzinusi, ka rakstīšana ir viņas dzīvesveids un, lai arī kāds žanrs un sižets būtu uzrakstītajās grāmatās, katrā ir aprakstīts kāds viņas dzīvesstāsts. 




Atpakaļ