Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

16-01-2013

Kultūras darba seniori kopā svinēja Jauno gadu


16. janvārī viesmīlīgi vēra durvis Krievu kultūras centrs cilvēkiem, kas visu mūžu veltījuši kultūrai. Pāri 60 bijušie kultūras iestāžu vadītāji un darbinieki kopā pulcējās, lai nosvinētu Jauno gadu. Kultūras darbiniekus sveica Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs.

Azareviča kungs izteica lielu pateicību par ieguldīto darbu kultūras jomā, par iedibinātajām tradīcijām, izaudzināto kultūras darbinieku jauno maiņu. Daugavpils Dome ļoti ciena šo devumu. Vitālijs Azarevičs novēlēja skaistus svētkus, Jaunajā gadā stipru veselību, laimi ģimenēs.

Saviem kolēģiem pateicības vārdus teica Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska.

Vienu no klātesošajiem sveica jubilejā. Bijušajam muzeja darbiniekam – galdniekam Jānim Ivbulim 17. janvārī aprit 90 gadi. Novadpētniecības un mākslas muzeja direktore Ruta Ģiptere pastāstīja, ka Ivbuļa kungs ir ar smagu likteni, bijis represēts, bet saglabājis gaišu skatu uz dzīvi. Muzejā nostrādājis 26 gadus. Visi viņu atceras ka cilvēku ar zelta rokām.

Krievu kultūras centra mākslinieki bija sagatavojuši nelielu koncertu. Viņi nodeva vissirsnīgākos vēlējumus profesionāļiem no pašdarbniekiem. Pēc koncerta notika saviesīgā daļa, kad cilvēki, kuri daudzus gadus rūpējās par citu izklaidēšanu varēja atpūsties, dalīties iespaidos un atmiņās.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ