Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

15-01-2013

Rakstnieces Anitas Liepas jubilejas pasākums Latgales Centrālajā bibliotēkā


2013. gada 18. janvārī plkst. 13.00 Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā notiks rakstnieces, novadnieces Anitas Liepas jubilejas pasākums. Sveicot rakstnieci skaistajā jubilejā, Latgales Centrālā bibliotēka prezentēs virtuālo izstādi „Rakstniece Anita Liepa”.

Īpaša vieta Daugavpils novadnieku kopā ir rakstniecei Anitai Liepai, kas par mūža ieguldījumu pilsētas kultūras attīstībā 2005. gadā saņēma titulu "Goda daugavpilietis".

Rakstniece A.Liepa darbojusies arī žurnālistikā, filoloģijā, strādājusi par ekskursiju vadītāju Latvijā un ārvalstīs. Rakstniecei piemīt izcilas stāstītājas spējas, dzīves pieredze un bagāts atmiņu krājums par vēsturi, etnogrāfiju un tradīcijām.

Prozaiķe Anita Liepa ir 18 grāmatu autore. Rakstnieces daiļradē ir vērojama autobiogrāfiska un dokumentāla tradīcija, darbība prozaiķes stāstos un romānos galvenokārt norisinās Daugavpilī vai Daugavpils novada Sventes pagastā. Rakstniece Anita Liepa daudzkārt ir atzinusi, ka rakstīšana ir viņas dzīvesveids un, lai arī kāds žanrs un sižets būtu uzrakstītajās grāmatās, katrā ir aprakstīts kāds viņas dzīvesstāsts.

 

Būsiet laipni gaidīti rakstnieces un novadnieces Anitas Liepas jubilejas pasākumā!

Informāciju sagatavoja:
LCB galvenā bibliotekāre
Inese Vaivare
tālr.: 65476344
e-pasts: inese.vaivare@lcb.lv  




Atpakaļ