Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

11-01-2013

Jaunā bibliotekārā stunda skolēniem „E-grāmatu pasaulē”


Ar mērķi popularizēt jaunās inovatīvās tehnoloģijas bibliotēkas darbā un  lai veicinātu bērnu un jauniešu interesi par grāmatām un lasīšanu, Latgales Centrālā bibliotēka piedāvā pamatskolas audzēkņiem jaunu bibliotekāro stundu „E- grāmatu pasaulē”.

 

    Bibliotekārā stunda ir izstrādāta, lai atraktīvā veidā iepazīstinātu skolēnus ar planšetdatoriem un elektroniskām grāmatām. Stundas laikā skolēniem būs iespēja uzzināt, kas ir elektroniskā grāmata, kādas priekšrocības piemīt e-grāmatām salīdzinājumā ar to papīra oriģināliem, iepazīties ar populārākām e-grāmatu lasīšanas programmām un pašiem pamēģināt darboties ar planšetdatoriem: strādāt ar internetu un e-pastu, klausīties mūziku, skatīties filmas un video, spēlēt spēles, lietot dažādu veidu sociālos tīklus un lasīt e-grāmatas. Draudzīgā atmosfērā pusaudžiem tiks piedāvāts atbildēt uz āķīgiem jautājumiem un izpildīt vairākus praktiskus uzdevumus: atlasīt vajadzīgo grāmatu vai lappusi, grāmatu tekstā ievietot grāmatzīmi, meklēt grāmatas pēc autoriem, sastādīt tūrisma maršrutus u. c. Bibliotekāri informēs skolēnus par elektronisko grāmatu piedāvājumu Latgales Centrālajā bibliotēkā un iespēju tās izlasīt. Šobrīd bibliotēka piedāvā 271 elektronisko grāmatu un to pilnu sarakstu var apskatīt LCB elektroniskajā katalogā www.lcb.lv

 

      Bibliotekārā stunda „E-grāmatu pasaulē” ir daļa no Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.gadam projekta „Lasīšanas veicināšanas idejas caur informācijas tehnoloģijām un kreatīvām aktivitātēm (Zarasi-Daugavpils)”.

 

     Bibliotēkas aicina Daugavpils skolas un pārējos interesentus izmantot iespēju un pieteikties bibliotekārajām stundām !

 

Kontaktinformācija:

Bērnu bibliotēka „Zīlīte”, Mihoelsa ielā 58, tālr.65421750;

Jaunbūves bibliotēka, 18.novembra ielā 161, tālr.65438173;

Pārdaugavas bibliotēka, Komunālā ielā 2, tālr.65423339;

Ceriņu bibliotēka, Lauska ielā 16, tālr.65430660;

Piekrastes bibliotēka, Minskas ielā 1, tālr.65430311;

Gaismas bibliotēka, Gaismas ielā 9, tālr.65455648

 

LCB vadītājas vietniece,

projekta koordinatore

Dz.Stupāne

Tālr.65476341

e-pasts: dzidra.stupane@lcb.lv




Atpakaļ