Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

08-11-2012

Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa 2012


Šogad Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas tēma ir "Daudzveidība Ziemeļvalstīs". Latvijā šīs nedēļas ietvaros pasākumi norisināsies no 12. līdz 18.novembrim. Visu vecumu bibliotēku lietotāji ir aicināti piedalīties aizraujošos, interesantos un radošos pasākumos Rītausmas un Krēslas stundās. Mazie lasītāji uzzinās Kāpējpeļuka piedzīvojums Šurumburummežā, pusaudži iepazīsies ar pasaulslavenā futbolista Zlatana Ibrahimoviča dzīvesstāstu, savukārt pieaugušie tiksies ar Mika Nousiainena grāmatas "Želejkonfekšu bēglis" varoņiem.

  Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas tradīcija aizsākusies 1997. gadā. Šogad šīs nedēļas ietvaros jau sešpadsmito reizi interesanti un aizraujoši pasākumi notiek Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā, Īslandē, Dānijā, Fēru un Ālandes salās, kā arī Grenlandē. Pirms piecpadsmit gadiem arī Baltijas valstis iesaistījās Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas projektā, lai iepazītu kaimiņvalstu literatūru, kultūru un tradīcijas. 2012. gadā projektā ir iesaistījušās 408 bibliotēkas no visiem Latvijas novadiem.

 

Latgales Centrālā bibliotēka un filiālbibliotēkas visus interesentus aicina apmeklēt Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas ietvaros rīkotos pasākumus Daugavpilī. Jauniešiem un pieaugušajiem būs iespēja tikties ar Daugavpils novadnieci – sportisti Anastasiju Grigorjevu, kas dalīsies savos iespaidos par Ziemeļvalstu daudzveidīgo kultūru un tradīcijām. Bērni tiek aicināti piedalīties tematiskajās stundās, literārajos šovos un radošajās nodarbībās.

Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas pasākumu norise

Būsiet mīļi gaidīti!  

Informāciju sagatavoja:
LCB galvenā bibliotekāre
Inese Vaivare
tālr.: 65476344
e-pasts: inese.vaivare@lcb.lv 




Atpakaļ