Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

31-10-2012

Āzijas tautu ābeces Latgales Centrālajā bibliotēkā


Ceļš uz zināšanām katram ir dažāds, taču pirmais solis pretī jauniem atklājumiem ir ābece. Tā nav vienkārša grāmata, bet gan maza pasaule, kas paver jaunus, līdz šim nezināmus apvāršņus, atmodina izzinātāja un atklājēja garu, aizrauj ar košiem zīmējumiem un interesantiem stāstījumiem.

2012. gada 1. novembrī plkst. 11.00 Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā tiks atklāta Āzijas tautu ābeču kolekcijas izstāde. Jau otro gadu pēc kārtas periodikas lasītavā ir apskatāma neliela daļa „mazo enciklopēdiju” no otrās lielākās Ābeču kolekcijas Latvijā, kas glabājas Daugavpils Universitātes Muzeja krājumā.

Unikālo Ābeču kolekciju universitātei dāvināja profesore Ludmila Timoščenko.  Ideju par Ābeču kolekcijas veidošanu profesorei Ludmilai Timoščenko rosināja sapnis. Kopš zīmīgā sapņa 1988. gada 12. aprīlī tika mēroti ceļi uz daudzām pasaules valstīm (Vāciju, Lielbritāniju, Izraēlu, Grieķiju, Indiju, Padomju Savienības republikām u.c.), dibināti jauni kontakti, ieguldīts laiks un līdzekļi, iegūtas jaunas zināšanas, iepazītas jaunas kultūras, tādējādi piešķirot ābeču kolekcijai arī lielu garīgu vērtību.

 

Āzijas tautu ābeču kolekcijas izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 19. novembrim.

 

Būsiet laipni gaidīti!

 

Informāciju sagatavoja:
LCB Periodikas lasītavas

nodaļas  vadītāja

Skaidrīte Daukštete
tālr.: 65476345
e-pasts: skaidrite.daukste@lcb.lv




Atpakaļ