Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

04-10-2012

Izstāde „Noliktā telpa”


8. oktobrī plkst. 18:00 Poļu Kultūras Centrā notiks Valda Laurena skulptūrtēlu izstāde „Noliktā telpa”.

Izstādē skatāmie darbi pavēstīs par informāciju tehnoloģiju iedarbību uz cilvēka dvēseli un ķermeni. Cilvēks zaudē savu personību, vairāk laika pavada virtuālajā realitātē un daudz vieglāk kontaktējas ar cilvēkiem tajā – tas viss notiek ikdienā izmantojot ciparu tehnoloģiju sasniegumus.

Valdis Laurens dzimis Daugavpilī, uzreiz pēc skolas pabeigšanas iestājies Daugavpils universitātē Mākslas un Dizaina nodaļā un dotajā brīdī ir 3. kursa students. Laimīgu apstākļu sakritības dēļ, turpmāko semestri studēs Polijā, studentu apmaiņas programmā ERASMUS. Der atzīmēt, ka jaunajā skulptorā tek arī poļu asinis un tieši uzturēšanās senču zemē pavērs jaunajam māksliniekam jaunas iespējas pašrealizācijai un apkārtējās pasaules izziņai.

Jokojot, Valdis Laurens sevi uzskata par Planētas iedzīvotāju, taču atzīst, ka radīt darbus dzimtajā pilsētā ir patīkamāk. Izstādes atklāšana notiks Poļu Kultūras Centrā ar kuru jaunieti saista sena draudzība, jo vēl ne tik ilgu laiku atpakaļ Valdis Poļu Namā organizējis kursabiedru fotoizstādi ar noslēpumainu nosaukumu „Fenomens 3”. Sadarbība sanāca itin cieša un tika lemts par personālās izstādes atklāšanu. Šajā reizē skatītājam autors piedāvās novērtēt skulptūras.

Skatīt darbus varēs visa oktobra laikā Poļu Kultūras centrā Daugavpilī, Varšavas ielā 30.




Atpakaļ