Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

06-09-2012

“Trīs dienas dzejas dienas” Daugavpilī un Daugavpils novadā


Jau 48. gadu Latvijā septembris ir Dzejas mēnesis,šogad  pirmie „Dzejas dienu 2012”pasākumi Rīgā sākas 6.septembrī, plaša Dzejas dienu programma gaidāma arī Daugavpilī un Daugavpils novadā.

 „Dzejas dienu 2012” pasākumi Daugavpilī un Daugavpils novadā  ir apvienojušies ar  saukli “Trīs dienas dzejas dienas” un notiks no 12.-14.septembrim, ietverot dažādus pasākumus Daugavpilī, Daugavpils novadā un, protams, Raiņa bērnības mājā Berķenelē, informē Raiņa mājas Berķenelē direktore Inese Bērziņa.

 „Dzejas dienas Daugavpils pusē ir īpašas ar to, ka pēc ilgiem gadiem Daugavpils pilsēta un Daugavpils novads tās atkal rīko kopā”, uzsver Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska. „Priecājos, ka šī gada dzejas dienu programma ir tik plaša, daudzveidīga,  mūsdienīga, un notiek tik atbilstošā vietā kā Raiņa bērnības mājā Berķenelē,” piebilst Daugavpils novada  domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne.

 

„Dzejas dienas 2012” sāksies 12.septembrī:

 

 Plkst.11.30 - Dzejas svētki mazajiem daugavpiliešiem kopā ar dzejnieci Inesi Zanderi, Daugavpils Bērnu bibliotēkā „Zīlīte” (Mihoelsa ielā 58)

Plkst. 14.00 -  Raiņa mājā Berķenelē ( Birkineļi, Kalkūnes pagasts) Dzejas dienu iezvanīšana un Daugavpils pilsētas un novada dzejnieku gadskārtējā krājuma „Dzejas dienas 2012” atvēršana.

 

13.septembris veltīts jaunajai dzejas mīļotāju paaudzei, kad pilsētas un novada skolās notiks Dzejas dienām veltītas literatūras stundas, bet Berķenelē norisināsies tradicionālais skatuves runas konkurss „Zelta sietiņš” . Savukārt, plkst. 15.00 - Dzejas stunda pie Raiņa pieminekļa Daugavpils Universitātes skvērā.

 

14.septembrī, plkst.11.00 Daugavpils Luterāņu kapos piemiņas brīdis pie Raiņa tēva atdusas vietas.

Dzejas dienu noslēgumā  Raiņa mājā Berķenelē - plkst.17.00 tiks atklāta fotogrāfu mākslas akcijas „Vienīgā aina” darbu izstāde. Kā arī notiks „Molkys tolka” kopā ar dzejniekiem Annu Rancāni, Valentīnu Lukaševiču un Preiļu Valsts ģimnāzijas folkloras kopu „Rūtoi” , bet pēc tam „Ailinīku danči”.

 

Dzejas dienu laika Berķenelē tiks atklāta  mākslas vēsturnieka Edgara Dubiņa foto izstāde "Pa Aspazijas un Raiņa vietām Lugānā un apkārtnē”. Kā arī turpināsies akcija „Nāc un iemaini pret īsto!”- jeb grāmatu apmaiņas plaukts, tā kā pirms došanās uz Berķeneli grāmatu draugi aicināti izrevidēt savus grāmatu plauktus.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Viesturs Rencis,

pasākuma režisors,

20422521

Papildus informācija:

Inese Bērziņa ,

Raiņa māja Berķenelē direktore, 

29272200

Edvīns Aksjonovs,

Daugavpils Kultūras pārvaldes pasākumu organizators,

20244528

www.dzejasdienas.lv  www.dnd.lv  www.kultura.daugavpils.lv




Atpakaļ