Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

24-05-2012

Atklāta Slāvu nedēļa Daugavpilī


24. maijā svinīgi atklātas tradicionālās Slāvu kultūras dienas. Pasākumi Daugavpilī aizsākās ar dievkalpojumu veltītu svētajiem Kirilam un Mefodijam Aleksandra Ņevska baznīcā. Pēc dievkalpojuma klātesošos uzrunāja Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova un Krievijas ģenerālkonsuls Oļegs Ribakovs, Baltkrievijas ģenerālkonsuls Viktors Geisiks.

Žanna Kulakova sveica visus klātesošos, ciemiņus no Latgales, Krievijas un Baltkrievijas. Viņa uzsvēra, ka Daugavpils ir daudznacionāla pilsēta, kurā kopā mierā sadzīvo vairāk nekā 20 nacionalitāšu cilvēki, arī slāvu kultūrai ir sava nozīmīga vieta pilsētas dzīvē, tas bagātina pilsētas kultūras dzīvi, tas padara Daugavpili neatkārtojamu. Žanna Kulakova novēlēja skaistus svētkus.

Svētki turpinājās Vienības laukumā, kur norisinājās festivāls “Latgales slāvu vainags”. Vienības laukums pārvērtās par raibu gleznu un ļoti skanīgu, kur krāšņos tērpos uzstājās mākslinieciskie kolektīvi.

 Katrai tautai Daugavpilī ir komfortabli, dota iespēja izkopt savu kultūru un valodu. Tāpēc svētki Daugavpilī vienmēr ir krāsaini un daudzveidīgi.

26. maijā 17.00 Kultūras pilī notiks Slavu svētki sadarbībā ar Krieviju un Baltkrieviju.

Slāvu nedēļas ietvaros notiks koncerti, izstādes, konferences, prezentācijas. Noslēgsies Slāvu nedēļa 1. maijā Rēzeknē.

 

Programma.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre L. Korsaka.




Atpakaļ